COVID-19: Sydney intră în carantină din cauza variantei indiene Delta

Sydney intra în carantină din cauza variantei Delta de COVID. Foto: Caroline Voelker / Unsplash
COVID: Orașul australian Sydney a intrat în carantină pentru două săptămâni după o creștere a numărului de cazuri de infecție ccu varinata indiană de coronavirus denumită Delta.

Carantină acoperă acum întregul orașul Sydney și unele zone înconjurătoare. Peste un milion de persoane din suburbiile din centrul și estul Sydney erau deja sub restricții impuse vineri în urma unui alt salt al numărului de cazuri datorate variantei indiene Delta de COVID. Peste 80 de cazuri ale variantei Delta extrem de infecțioase au fost confirmate în oraș în ultimele zile.

Guvernatoarea din New South Wales, Gladys Berejiklian, a declarat că ordinele de carantină la domiciliu vor fi în vigoare până pe 9 iulie pentru întreg orașul Sydney - cu o populație de aproximativ cinci milioane de oameni - și regiunile înconjurătoare Blue Mountains, Central Coast și Wollongong.

„Când aveți o variantă contagioasă, cum ar fi virusul Delta, carantina de trei zile nu e suficientă - dacă vom face acest lucru, trebuie să o facem corect”, a spus ea, citată de BBC.

„Trebuie să ne pregătim pentru un număr potențial mare de cazuri în zilele următoare”, a mai spus guvernatoarea.

Poliția din Sydney a anunțat că va folosi tehnologia de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare pentru a monitoriza vehiculele și pentru a se asigura că oamenii nu au ieșit din zona lor de carantină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel