COVID-19: Sao Paulo ANULEAZĂ festivitățile de Revelion după depistarea primelor cazuri de infectare cu varianta Omicron. VIDEO

În fiecare an, de Revelion, pe bulevardul principal din Sao Paulo, Avenida Paulista, se adunau cel puțin 2 milioane de oameni. Foto: Print screen video Rodrigo Guidotti / Youtube
Autoritățile din Sao Paulo, cea mai populată metropolă din Brazilia, au anunțat joi că anulează festivitățile de Revelion, care reunesc în mod tradițional 2 milioane de persoane pe bulevardul Avenida Paulista, de teama răspândirii variantei Omicron a noului coronavirus după depistarea primelor trei cazuri de infectare.

„Anulăm festivitățile de Revelion (pe 31 decembrie) la cererea autorităților sanitare”", a anunțat primarul acestui oraș cu 12 milioane de locuitori, Ricardo Nunes, în timpul unei vizite la New York.

Guvernatorul statului brazilian omonim, Joao Doria, aflat și el la New York, a anunțat pe Twitter „menținerea obligativității privind purtarea măștii sanitare în spațiile deschise”, conform recomandării Comitetului științific din Brazilia.

Peste 2 milioane de oamei se adună la fiecare revelion pe bulevardul central din Sao Paulo, Avenida Paulista. 

 

Această decizie survine după ce statul brazilian anunțase săptămâna trecută încetarea obligativității purtării măștii sanitare începând cu 11 decembrie.

„Toate cifrele arată că epidemia scade în intensitate în Sao Paulo, însă vom opta pentru principiul precauției”, a explicat Joao Doria.

Mai mult de jumătate dintre capitalele statelor braziliene - 16 din 27 - și-au anulat festivitățile de Revelion. Deocamdată, Rio de Janeiro își menține emblematica festivitate de Revelion, care reunește trei milioane de persoane pe imensa plajă Copacabana.

Marți, Sao Paulo a anunțat primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, care sunt și primele din America Latină. A doua zi, un al treilea caz a fost confirmat în același stat brazilian.

Brazilia, la fel ca multe alte țări, și-a închis granițele pentru zborurile provenite din șase țări aflate în sudul Africii, pentru a preveni răspândirea noii variante Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud.

Brazilia a înregistrat peste 614.000 de decese din cauza coronavirusului, devenind a doua țară din lume prin prisma numărului de decese asociate COVID-19, după Statele Unite.

Peste 62% din populația Braziliei (213 milioane de locuitori) a primit două doze de vaccin. Administrarea celei de-a treia doze a început în noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel