Covid-19: OMS aprobă protocolul pentru testarea unui medicament pe bază de plante africane

Tratament pe bază de plante
Organizația Mondială a Sănătății a aprobat, sâmbătă, un protocol pentru testarea medicamentelor din plante africane ca tratamente potențiale pentru coronavirus și alte epidemii.

COVID-19 a ridicat problema utilizării medicamentelor tradiționale pentru combaterea bolilor contemporane, iar aprobarea a încurajat în mod clar testarea, cu criterii similare cu cele utilizate pentru moleculele dezvoltate de laboratoarele din Asia, Europa sau America.
S-a întâmplat la câteva luni după ce președintele Madagascarului a promovat o băutură pe bază de artemisia, o plantă cu eficacitate dovedită în tratamentul malariei, a fost întâmpinată cu dispreț pe scară largă.
Sâmbătă, experții OMS și partenerii din alte două organizații „au aprobat un protocol pentru studiile clinice de fază III cu medicamente pe bază de plante pentru COVID-19, precum și o carte și termenii de referință pentru înființarea unui comitet de monitorizare a datelor și siguranței pentru medicina clinică pe bază de plante procese”, se arată într-o declarație citată de medicalxpress.com.
„Studiile clinice de fază III sunt esențiale în evaluarea completă a siguranței și eficacității unui nou produs medical”, a menționat acesta. „Dacă se constată că un produs medicamentos tradițional este sigur, eficient și de calitate, OMS îl va recomanda pentru o producție locală rapidă, la scară largă”, a spus citat Prosper Tumusiime, director regional al OMS.
Partenerii OMS sunt Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa și Comisia pentru Afaceri Sociale a Uniunii Africane. „Debutul COVID-19, la fel ca focarul de Ebola din Africa de Vest, a evidențiat necesitatea consolidării sistemelor de sănătate și a programelor accelerate de cercetare și dezvoltare, inclusiv în ceea ce privește medicamentele tradiționale”, a spus Tumusiime.
El nu s-a referit în mod specific la băutura din Madagascar COVID-Organics, numită și CVO, pe care președintele Andry Rajoelina a lansat-o ca un remediu pentru virus. Băutura a fost distribuită pe scară largă în Madagascar și vândut către alte câteva țări, în principal în Africa.
În mai, directorul OMS pentru Africa, Matshidiso Moeti, a declarat presei că guvernele africane s-au angajat în 2000 să folosească „terapii tradiționale” prin aceleași studii clinice ca și alte medicamente. „Pot să înțeleg nevoia, dorința de a găsi ceva care să vă ajute. Dar am dori foarte mult să încurajăm acest proces științific în care guvernele s-au angajat”, a spus Moeti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel