COVID-19: Bebeluș de numai câteva luni, răpus de infecție

Deces
Un copilaș de doar câteva luni a fost răpus de infecția COVID-19. Deși decesul a fost înregistrat în octombrie, doar azi a apărut pe bilanțul ultimelor 24 de ore ale pandemiei.

Un bebeluș de numai câteva luni a fost răpus de COVID-19. Bebelușul era din județul Galați și avea comorbidități, transmite GCS.

„Decesul de la categoria de vârstă 0-9 ani: Pacient de sex masculin, cu vârsta sub un an, din județul Galați, care prezenta comorbidități. Decesul este anterior intervalului de referință, fiind produs în luna octombrie 2021”, arată informarea.

Potrivit ultimelor date, doar 4 minori mai sunt internați în secțiile ATI, din totalul de 73 de copii internați din cauza infecției COVID-19.

Noi cazuri de infecție cu Omicron

Deși în țară numărul de noi infectări este în scădere, autoritățile se așteaptă ca acestea să crească, după ce mai toată Europa se află n scenariul roșu din cauza numărului mare de infectări. tulpina Omicron este la un pas de a deveni dominantă, cel puțin în Marea Britanie acestea sunt ultimele informații.

În țară sunt deja 11 cazuri de infecție cu această tulpină nouă și, dată fiind contagiozitatea crescută, se așteaptă ca numărul infectărilor să crească din nou.

Două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 15.12.2021, în România. Este vorba despre două femei în vârstă de  41 de ani, respectiv 39 de ani din București. Una dintre acestea a călătorit în Marea Britanie, iar cea de -a doua este contact direct a unor persoane care au călătorit tot în Marea Britanie.
Ambele persoane sunt vaccinate anti-Covid 19, starea lor de sănătate fiind una bună.

La scurt timp a fost conformată și a treia persoană pe ziua de azi, al 11 -lea caz de infectare cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2 din România.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 31 de ani din București, fără istoric de călătorie în afara țării.

Persoana este vaccinată anti -Covid 19 cu schema completă de vaccinare, iar starea ei de sănătate este una bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel