COVID-19, Modul în care poate afecta inima

Dr. Leslie Cooper, președintele Departamentului de Cardiologie de la Clinica Mayo, spune că persoanele cu afecțiuni cardiovasculare prezintă un risc crescut de complicații mai severe din cauza bolilor virale respiratorii, inclusiv gripa și COVID-19

"Știm că în timpul infecției cu SARS-CoV-2 severă, funcția inimii poate scădea. Uneori, această scădere este o consecință a răspunsului inflamator sistemic la infecție și, ocazional, la unele persoane, din cauza infecției virale directe în inimă", spune președintele Departamentului de Cardiologie de la Clinica Mayo.

2 probleme cardiace principale

Potrivit Dr. Cooper, există două probleme cardiace dominante legate de COVID-19: insuficiența cardiacă, când mușchiul cardiac nu pompează sângele la fel de bine cum ar trebui, și aritmii sau ritmuri cardiace anormale, care pot fi legate de infecție sau ca efect al medicamentelor utilizate pentru tratarea virusului.

Insuficiența cardiacă se poate dezvolta din cauza unui răspuns inflamator sistemic la infecție, presiuni mari ale plămânilor cauzate de leziuni pulmonare sau poate apărea din inflamația cardiacă cunoscută sub numele de miocardită.

"Pentru multe persoane care prezintă insuficiență cardiacă în contextul infecției cu COVID-19, nu știm dacă insuficiența cardiacă este legată de miocardită sau de un răspuns la inflamația sistemică din COVID-19", spune Dr. Cooper.

Pentru pacienții mai în vârstă, cu boală coronariană sau hipertensiune arterială, este posibil ca insuficiența cardiacă să rezulte din creșterea cererii plasate pe inimă și a capacității de rezervă cardiacă a scăzut a organismului, a spus el. La pacienții mai tineri, este probabil miocardita primară să fie cauzată de virus.

Medicamentele

A existat o anumită dezbatere cu privire la modul în care medicamentele utilizate pentru a sprijini tensiunea arterială pot crește riscul unei persoane de insuficiență cardiacă.

„Nu este clar dacă medicamentele utilizate pentru a sprijini tensiunea arterială duc de fapt la o deteriorare a funcției cardiace", spune dr. Cooper. Dar acum nu există dovezi că medicamentele utilizate în mod obișnuit pentru orice afecțiuni cardiovasculare vor avea un risc crescut de a contracta COVID19 sau consecințele infecției.

Dr. Cooper sfătuiește oamenii să își continue tratamentul, cu excepția cazului în care medicul le recomandă altfel.

Probleme de sănătate cardiacă pe termen lung

Deoarece COVID-19 este nou, există puține date disponibile cu privire la problemele cardiovasculare pe termen lung ca urmare a contractării virusului. Cercetările au început deja la Clinica Mayo, spune dr. Cooper.

„Trebuie să determinăm efectele pe termen lung ale COVID-19 atât la nivel de sănătate a populației, cât și la nivel individual", spune dr. Cooper, adăugând finanțare din partea Asociației Americane a Inimii și a Institutelor Naționale de Sănătate este o cercetare de vârf în legătură cu COVID-19. impact cardiovascular.

Protejarea inimii

„Știm că este un moment stresant pentru toată lumea, din cauza impactului economic și social al acestei boli, chiar dacă nu contractați virusul", spune dr. Cooper. „Și asta poate pune oamenii la un risc crescut pentru tot felul de boli legate de stres".

Pentru cei cu probleme de inimă cunoscute - indiferent dacă e tensiunea arterială ridicată sau o altă boală - rămâneți concentrați asupra practicilor bune de sănătate a inimii. „Aveți grijă de voi, fiți vigilenți la igiena mâinilor, încercați să mențineți un regim de exerciții fizice, mâncați bine", spune el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel