COVID-19, focar la Sighetu Marmației: 38 de persoane infectate la spitalul din municipiu

Coronavirus
Nu mai puțin de 18 cazuri noi de COVID-19  au apărit în ultimele 24 de ore la Sighetu Marmației din Maramureș. În total, 38 de persoane sunt înfectate la spital, atât pacienți, cât și cadre medicale.

Nu mai puțin de 18 de noi cazuri de COVID-19 au apărut de ieri și până azi în Maramureș. În total, asăzi sunt înregistrate 181 de cazuri pozitive în județ.

Cele 18 noi cazuri sunt înregistrate la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, toți fiind pacienți. „La Spitalul Municipal Sighetu Marmației, în urma testării pentru depistarea virusului SARS-COV19, sunt pozitivi 18 pacienți internați într-o secție a unității medicale. Cei 18 pacienți infectați cu noul Coronavirus sunt asimptomatici. Ei au fost izolați și mutați în secția de boli infecțioase. S-a procedat la curățenia și dezinfecția spațiilor din secția unde au fost internați și izolați inițial cei 18 pacienți. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică”, arată o informare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

De asemenea, în informare se mai arată că au fost recoltate probe de la tot personalul medical din spital. „S-a procedat la recoltarea de probe și testarea întregului personal medical din spital - 688 de angajați. O altă măsură dispusă de către Direcția de Sănătate Publică a fost de testare a pacienților bolnavi psihic și cronici, adică 104 pacienți.  De asemenea, au fost luate măsurile necesare pentru protecția personalului și pacienților, respectarea normelor de igienă în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul Coronavirus.”

La Spitalul Municipal Sighetu Marmației au mai fost înregistrate în urmă cu aproximativ o săptămână, 20 de persoane infectate, atât cadre medicale (asistenți medicali) cât și pacienți. În prezent sunt 38 de cazuri la Sighetu Marmației, restul, până la 44 (câți sunt în prezent pozitivi) fiind în alte localități din județ.

La data de 29 iunie, în Maramureș erau 181 de cazuri de COVID-19, dintre care 44 persoane internate la spital și aflate sub tratament, iar 131 de persoane au fost declarate vindecate și externate. Alte șase peroane au decedat de la începutul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel