COVID-19 - eficiența clară a tratamentelor, sub semnul îndoielii: dr Irinel Popescu explică

Medicament
EXCLUSIV
Medicamentele pentru COVID-19 au o eficiență incertă până acum, iar tratamentele uneori au efect, alteori nu. Cercetătorii au găsit două noi medicamente, dar și alte tratamente care acum sunt pe cale să-și dovedească eficiența.

Academicianul Irinel Popescu a vorbit în cadrul emisiunii Academia de Sănătate difuzată de DC Medical despre noutățile în ceea ce privește tratamentul pentru COVID-19. Dacă în ceea ce privește patogenia se cunosc tot mai de multe lucruri, în ceea ce privește tratamentul, lucrurile nu stau chiar atât de bine. El a arătat care sunt medicamentele sau terapiile promițătoare în ceea ce privește coronavirusul.

„Din păcate, aici noutățile sunt din ce în ce mai descurajante. Studiile care s-au făcut între timp au arătat că medicamentele folosite în mod curent până acum nu au o eficiență dovedită, începând cu Kaletra și ajungând la hidroxiclorochina, care conform unor studii randomizate ce au început să apară se pare că nu reușește să dovedească un efect benefic foarte clar. Speranțe mari se leagă de acest Remdesivir, dar care deocamdată nu s-a confirmat la nivel clinic ca și medicament eficient, nu a primit o asmenea confirmare, o așteptă cu interes. Speranțe se leagă poate de Favipiravir, care este acel Avigan folosit de japonezi cu destul succes se pare, însă la noi n-a ajuns și date de literatură concludente nu sunt. Speranțe se leagă, în cazurile grave, de plasma de convalescent care în curând va fi introdusă și în România în tratara cazurilor grave”, a spus el în cadrul emisiunii.

Controverse despre originea virusului

Despre originea virusului există o serie de controverse. „După cum vedeți, persistă controversele de care spuneam, este evident că în momentul de față nu putem vorbi de un control eficient al bolii. Mai mult decât atât, au apărut o serie de semne de întrebare legate în primul rând de originea aceste pandemii și care conduc la semne de întrebare legate de ce se va întâmpla după ce pandemia va înceta”, a mai spus el.

De asemenea, profesorul Irinel Popescu a mai vorbit despre teoria conform căreia virusul ar fi fost creat în laborator,, teorie susâinută chiar de laureatul premiului Nobel pentru descoperirea virusului HIV și care susține că înn genomul noului coronavirus există fragmente identice cu ale virusului HIV, ceea ce conduce la ideea că s-a intervenit asupra lui în laborator. „Atunci când vine de al o autoritate de talia unui laureat al premiului Nobel, categoric trebuie luat în considerare și trebuie văzut în ce măsură se confoirmă sau nu o asmenea ipoteză”, a mai spus el.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel