COVID-19, două simptome atipice: la ce să fim atenți

Dureri de cap
COVID-19 poate avea și manifestări atipice, pe lângă simptomele pe care deja le cunoaște toată lumea. Medicii atrag atenția la ce să fim atenți.

Boala COVID-19 care a creat panică peste tot în lume continuă să surprindă și să prezinte necunoscute. Dacă până acum erau cunoscute simptomele principale, acum, specialiștii spun că ar trebui să fi atenți și la manifestări atipice.
Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, spune că boala se poate manifesta și prin simptome precum durerile abdominale, scaunele frecvente, dar și durerile puternice de cap, chiar dacă tusea sau febra sunt absente, a declarat la Digi24 managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.
„Aș sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzația de amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv COVID”, a spus Carmen Dorobăț.
Ea a arătat că tocmai de aceea este important ca testul COVID să fie făcut tuturor pacienților care se prezintă la doctor, indiferent de simptomatologie.
„De exemplu: durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta - suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume - ca astfel de simptome să te ducă spre un test COVID-pozitiv, în absența tusei și a febrei” - a arătat Carmen Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel