COVID-19, confirmare științifică: temperatura scade numărul de cazuri

Vremea e din ce în ce mai caldă
EXCLUSIV
Creșterea temperaturii cu un grad Celsius scade numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 cu peste 3%, susțin oamenii de știință.

În ediția de joi, 28 mai, a emisiunii Academia de Sănătate, academicianul Irinel Popescu a detaliat studiul științific care confirmă că temperatura ridicată scade îmbolnăvirile cu COVID-19. ”Se pare că există o legătură între temperatura mediului și dinamica epidemiei. S-a demonstrat că o temperatură care crește cu un grad Celsius scade numărul de cazuri noi cu peste 3% și numărul de decese cu circa 1,2%”, a afirmat Popescu.

În opinia acestuia, în sezonul cald se așteaptă o diminuare a infecției. Însă, mai subliniază Irinel Popescu, sezonul cald din emisfera nordică corespunde sezonului rece din emisfera sudică, prin urmare măsurile de alertă trebuie menținute preventiv pentru ca virusul să nu revină la iarnă în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel