COVID-19: Ce efect ar putea avea interferonul în eliminarea virusului

Nou focar de coronavirus
Interferonul ar putea fi folosit în tratamentul împotriva COVID-19, după ce unele studii arată că poate îmbunătăți eliminarea virusului din organism.

Tratamentul cu antivirale, cum ar fi interferonii, poate îmbunătăți semnificativ eliminarea virusului și poate reduce nivelurile de proteine inflamatorii la pacienții cu COVID-19, potrivit unui nou studiu din Frontiers in Imunologie.

Cercetătorii care efectuează un studiu exploratoriu pe o cohortă de cazuri confirmate de COVID-19 la Wuhan au descoperit că tratamentul cu interferon (IFN) -α2b a redus semnificativ durata prezenței virusului detectabil în tractul respirator superior și a redus nivelul din sânge al interleucinei (IL) - 6 și proteina C-reactivă (CRP), două proteine inflamatorii găsite în corpul uman. Rezultatele arată potențialul dezvoltării unei intervenții antivirale eficiente pentru COVID-19, care este o pandemie globală continuă cauzată de noul coronavirus, SARS-CoV-2.

„Interferonii sunt prima noastră linie de apărare împotriva oricărui virus, dar virusurile precum corona-virusur au co-evoluat pentru a bloca foarte mult un răspuns interferon”, spune autorul principal, Eleanor Fish, de la Institutul General de Cercetare al Spitalului General din Toronto și Universitatea din Departamentul de imunologie din Toronto, adăugând: „Acest lucru ne informează despre importanța interferonilor pentru eliminarea infecțiilor cu virus. Tratamentul cu interferon va învinge efectele inhibitoare ale virusului”.

Fish spune că echipa de cercetare a luat în considerare terapia IFN-α pentru COVID-19 după ce au demonstrat că interferonii au beneficii terapeutice în timpul focarului SARS din 2002 și 2003.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel