Covid-19: boala ar putea fi depistată cu ajutorul unei aplicații pe telefonul mobil

Telefonul mobil
O aplicație de pe telefonul mobil ar putea depista boala Covid-19, folosind microfonul pentru a identifica zgomotele specifice bolii, în timpul respirației.

O nouă aplicație pentru telefonul mobil ar putea depista boala Covid-19. Aplicația va folosi microfonul dispozitivului pentru a identifica zgomotele produse în timpul respirației asociate bolii. Specialiștii de la Universitatea din Pennsylvania spun că dacă soluția va fi eficientă vor găsi o modalitate să o facă accesibilă oamenilor din toată lumea. 

Tehnologia va folosi inteligența artificială pentru a examina zgomotele produse în timpul respirației și le va compara cu cele specifice pacienților cu COVID-19. Experții spun că o vor crea în așa fel încât să poată fi accesată de pe orice smartphone, scrie Antena 3.

Soluția va reduce semnificativ numărul de vizite la spital în pandemie

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel