COVID-19: al 12-lea focar activ, confirmat în județul Prahova

Coronavirus
Încă un focar de COVID-19 a fost confirmat în Prahova. Este cel de-al 12-lea focar confirmat activ.

Încă un focar de COVID-19 a fost confirmat în județul Prahova. Este cel de-al 12-lea focar activ și a fost confirmat la un centru de plasament din Vălenii de Munte, unde 22 de copii au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus până la acest moment.

Potrivit datelor comunicate de Prefectura Prahova, la acest centru din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au fost testaţi 45 de copii, dintre care 22 au primit rezultate pozitive, 20 au fost testaţi negativ, iar alte trei teste sunt în aşteptare, notează agerpres.ro.

Copiii confirmaţi cu noul coronavirus au între 8 şi 17 ani şi vor fi duşi pentru evaluare la Spitalul din Câmpina şi, în funcţie de starea de sănătate, se va decide dacă vor fi izolaţi în spital sau la centrul de plasament. În cazul celor care vor reveni la centru, aceştia vor fi monitorizaţi zilnic de un medic pediatru.

De asemenea, au fost testaţi 52 de angajaţi ai centrului, până la acest moment fiind primite 11 rezultate, dintre care unul este pozitiv.

În acest moment, sunt active în judeţul Prahova 12 focare de COVID-19, ele fiind localizate astfel: unul la o subunitate a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, altul la o secţie a unui spital, două în instituţii publice, cinci la agenţi economici, două la centre medico-sociale pentru adulţi, iar unul la centrul de plasament de la Vălenii de Munte.

Cele două focare de la centrele medico-sociale pentru adulţi au fost raportate, sâmbătă, de Prefectura Prahova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel