COVID-10:Continuă să crească numărul infectărilor

Virus    Foto: pexels.com
Continuă să crească numărul infectărilor COVID-19. Dacă ieri erau peste 1.100, astăzi s-au înregistrst peste 1.200 de cazuri.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 29 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.271 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 35 de decese dintre care 2 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Potrivit experților, valul cinci al pandemiei este deja aici și se așteaptă ca săptămâna viitoare numărul noilor cazuri să crească cu rapiditate, urmând ca în febrarie să atingem un vârf de până la 20.000 de cazuri pe zi.

De asemenea, spun experții, copiii vorfi mult mai vulnerabili în fața noi variante Omicron, despre care se crede că are cea mai mare viteză de răspândire de până acum, de la începutul pandemiei.

Doctorul Octavian Jurma consideră că valul cinci în România a debutat cu primul caz comunitar de infectare cu Omicron, declarat la 15 decembrie, dar prima confirmare statistică o vom avea în momentul în care numărul de secvențieri va arăta că majoritatea cazurilor sunt cu tulpina Omicron. Cercetătorul este de părere că până la sfârșitul acestei săptămâni, ponderea cazurilor Omicron în secvențierile din România va depăși 50 la sută și acesta poate fi considerat statistic debutul valului 5 în România, adică săptămâna viitoare cel târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel