Coronavirusul din China: situația ”gravă”, epidemia ”accelerează”. Declarația lui Xi Jinping

Teste
Epidemia de pneumonie virală care a ucis 41 de persoane ”se accelerează” şi pune China ''într-o situaţie gravă'', a declarat preşedintele Xi Jinping, care a făcut apel la consolidarea autorităţii regimului comunist.

Coronavirus, China. Noul coronavirus, care a apărut în centrul ţării în luna decembrie, a infectat aproape 1.300 de persoane în China şi s-a răspândit în mai multe ţări, inclusiv în Franţa, Statele Unite şi Australia. China ar putea ''câştiga bătălia'' contra noului coronavirus, a dat asigurări şeful statului chinez în cadrul unei reuniuni a Comitetului Permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist, care numără şapte membri şi care conduce ţara. "În faţa situaţiei grave a unei epidemii care se accelerează (...) este necesară consolidarea conducerii centralizate şi unificate a Comitetului Central al Partidului", a afirmat Xi Jinping, potrivit Agerpres.

În declaraţiile iniţiale, de lunea trecută, Xi Jinping a solicitat o ''verificare'' hotărâtă asupra epidemiei. Aceste comentarii au fost urmate, joi, de instituirea carantinei în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei. China a anunţat sâmbătă extinderea cordonului sanitar impus pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, măsură ce are drept consecinţă izolarea de restul lumii a 56 de milioane de persoane, notează AFP. Cinci oraşe din provincia Hubei (centru) au fost adăugate celor 13 care erau deja vizate de această dispoziţie.

Joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut "situaţia de urgenţă din China", însă a apreciat că este "prea devreme" pentru a vorbi despre o stare de urgenţă globală din cauza acestui virus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel