Coronavirusul din China: 25 de morți, 830 de bolnavi

Wuhan închide transportul public în urma focarului de coronavirus
Coronavirusul din China a ucis 25 de oameni și a îmbolnăvit alți 830. La aceștia se adaugă puțin peste o mie de cazuri suspecte.

Coronavirus, China. China a ridicat vineri la 25 de morţi şi 830 de cazuri bilanţul epidemiei provocate de un nou coronavirus, a informat Comisia naţională pentru sănătate. Instituţia a adăugat că, în plus, autorităţile examinează 1.072 de cazuri suspectate de a face parte din epidemia provenind din oraşul Wuhan (centru). Precedentul bilanţ comunicat joi anunţase 18 morţi şi peste 600 de cazuri confirmate de contaminare, în majoritate în provincia Hubei, având oraşul Wuhan drept capitală, potrivit Agerpres.

Noul bilanţ a fost comunicat la puţin timp după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis să nu declare alertă internaţională în faţa acestui nou coronavirus. Din cele 830 de cazuri, 177 sunt considerate grave, potrivit Comisiei, în timp ce 34 de pacienţi "vindecaţi" au putut părăsi spitalul.

În faţa crizei, regimul comunist a luat joi decizia nemaiîntâlnită de a pune în carantină metropola Wuhan şi pe cei 11 milioane de locuitori ai acesteia. Alte oraşe din regiune au fost de asemenea izolate de lume, transporturile dinspre aceste localităţi fiind oprite. În total, circa 20 de milioane de persoane sunt blocate în regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel