Coronavirus: Universitatea Harvard revine la învățământul online în contextul creșterii cazurilor de COVID-19. Varianta OMICRON, „probabil deja prezentă”

Harvard. Foto: Facebook
Studenții Universității Harvard nu vor reveni în campus la începutul anului viitor din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19, determinată în parte de varianta Omicron. Atât studenții cât și personalul Universității vor trebui să-și facă și doza booster (a treia) pentru a putea reveni la ore, după sesiunea de examene și vacanța de primăvară.

Confruntându-se cu cea mai gravă creștere a cazurilor de COVID-19 din campus de la începutul pandemiei încoace, Harvard a anunțat inițial joi că va solicita afiliaților, adică studenți și personal angajat, să facă a treia doză de vaccin COVID-19 în timpul următorului semestru.  Anunțul a fost făcut într-un e-mail adresat tuturor, joi, în care administratorii universității au scris că varianta Omicron este „probabil deja prezentă” în campus.

Persoanele care nu pot face doza booster de vaccin COVID-19 înainte de a se întoarce la școală în primăvară nu vor fi excluse din campus, au scris administratorii faimoasei Universități, promițând acestora „oportunități suplimentare” de a face vaccinurile.

Conducerea Universității Harvard, care este membră a celebrei Ivy League, a revenit și a anunțat sâmbătă, printr-un memoriu, că studenții și profesorii vor trece la învățământul de la distanță pentru primele trei săptămâni din ianuarie.

„Vă rog să înțelegeți că nu este o decizie pe care o luăm cu lejeritate”, a scris președintele Universității Harvard, Lawrence Bacow.

„Experții din domeniul sănătății publice anticipează creșterea în continuare a cazurilor de COVID-19, determinate de varianta Omicron, care, așa cum ni s-a confirmat, este prezentă deja în comunitatea campusului nostru”, a mai spus el.

Doar cei care au primit anterior aprobare de a rămâne în campus, precum și studenților care invocă „circumstanțe individuale întemeiate” li se va permite să stea în căminele universității pe durata primelor trei săptămâni de cursuri, potrivit declarației.

Decizia survine la câteva zile după ce universitatea a spus că le va cere studenților să se vaccineze cu doza booster înainte de începerea semestrului de primăvară. În același timp, pe teritoriul Massachusetts s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri COVID-19 fiind raportate 6.345 de noi cazuri, inclusiv 45 de decese suplimentare, potrivit bilanțului de vineri. În același timp, Omicron este așteptată să devină varianta dominantă pe teritoriul țării în următoarele săptămâni.

Lawrence Bacow a mai precizat că perioada cursurilor online este menită să coincidă cu momentul când este așteptat vârful “potențial” al infectărilor.

„Creșterea cazurilor de COVID-19 și prezența variantei Omicron necesită atenția noastră”, se mai spune în mesaj.

„Este esențial să luăm cu toții măsuri pentru a reduce riscul de a contracta și de a transmite COVID-19 prin administrarea unei doze booster, alături de purtarea măștii, minimizarea contactului, distanțare și testare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel