Coronavirus - Statele Unite anunţă un parteneriat pentru un alt tratament contra noului virus

Statele Unite au anunţat marţi o colaborare cu laboratoarele farmaceutice Regeneron în vederea dezvoltării unui tratament contra noului virus din China, bazat pe o clasă de medicamente care au fost utilizate anterior împotriva Ebola.

Mai multe piste sunt explorate împotriva noului coronavirus apărut în China, dintre care trei se află în stadiu avansat: un medicament anti-HIV (Kaletra); o combinaţie utilizată împotriva coronavirusului Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu - MERS (antiviral şi imunoterapie); şi un antiviral de la Gilead, testat în trecut contra Ebola, notează Agerpres.

Parteneriatul anunţat între guvernul american şi Regeneron vizează un tratament bazat pe anticorpi monoclonali.

''Încheierea unui parteneriat public-privat, aşa cum am făcut cu Regeneron din 2014, ne permite să răspundem rapid la noile ameninţări sanitare la nivel mondial'', a declarat pentru AFP un responsabil din Departamentul de Sănătate, Rick Bright.

Anticorpii monoclonali sunt copii create în laborator ale unui anumit tip de anticorp. Ei reprezintă o formă de imunoterapie. Aceştia se fixează pe anumite proteine ale unui virus, neutralizând capacitatea acestuia de a infecta celulele umane.

Regeneron a dezvoltat un cocteil, REGN-EB3, din trei anticorpi monoclonali, care au permis anul trecut ameliorarea într-o manieră semnificativă a ratei de supravieţuire a pacienţilor afectaţi de virusul Ebola din Republica Democratică Congo.

Compania farmaceutică a dezvoltat, de asemenea, un tratament contra MERS.

"Rezultatele convingătoare ale tratamentului nostru experimental contra Ebola, anul trecut, au demonstrat capacitatea Regeneron de a oferi un răspuns rapid în cazul epidemiilor noi", a declarat pentru AFP preşedintele şi responsabilul ştiinţific al Regeneron, George Yancopoulos.

Tratamentul final contra noului coronavirus ar putea include mai multe tipuri de medicamente.

Între timp, agenţia americană a medicamentelor, Food and Drug Administration (FDA), a extins marţi utilizarea unui test pentru detectarea noului coronavirus în laboratoare certificate din toată ţara. Testul fusese anterior limitat la laboratoarele Centrelor americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Administraţia a avertizat că rezultatele negative la aceste teste nu trebuie utilizate ''ca singură bază'' în cadrul tratamentelor sau a altor decizii luate în cazul unui pacient.

În Statele Unite au fost înregistrate 11 cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus, în cazul a două dintre acestea fiind vorba despre o transmitere de la om la om.

Numărul de decese confirmate cauzate de noul coronavirus în China a ajuns la cel puţin 490, după ce autorităţile din provincia Hubei au anunţat miercuri 65 de noi cazuri de deces. Numărul purtătorilor de noul coronavirus depăşeşte de acum 23.500 în China continentală în ansamblu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel