Coronavirus: Posibil focar detectat la un laborator de cercetare a SARS-CoV-2 din Hong Kong
21 sep, 20:09
Un laborator al Universităţii din Hong Kong în care se desfăşoară cercetări asupra virusului SARS-CoV-2 s-ar putea afla la originea unuia dintre cele mai recente focare detectate în acest oraş semiautonom chinez.
Analize

Potrivit presei chineze, autorităţile au confirmat sâmbătă un caz de contagiere la o angajată a laboratorului şi a fost detectată prezenţa coronavirusului în 14 dintre cele 37 de probe prelevate în laboratorul situat în Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii din Hong Kong, notează Agerpres, 

Prin urmare, 40 de colegi ai angajatei laboratorului au fost plasaţi în carantină, deşi niciunul dintre ei nu a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Probele prelevate din laborator nu erau contagioase, iar autorităţile sanitare au asigurat că nu există dovezi că infectarea ar fi avut loc în laborator.

Toţi lucrătorii centrului au fost supuşi testelor ca măsură de precauţie.

Potrivit ziarului local South China Morning Post, laboratorul se află sub conducerea reputatului virusolog Malik Peiris, unul dintre principalii cercetători din Hong Kong asupra noului coronavirus.

Este primul cercetător care a confirmat prezenţa infecţiei COVID-19 la un câine în luna martie şi care a colaborat cu guvernul la studii serologice şi la teste cu anticorpi. Malik Peiris nu va fi nevoit să stea în carantină deoarece nu se afla Hong Kong la detectarea cazului, fiind în vizită în Sri Lanka.

Situaţia creată de pandemia de COVID-19 s-a ameliorat la Hong Kong în ultimele săptămâni, după o vară complicată de un nou val de contagieri când numărul infectărilor a crescut de patru ori faţă de cele 1.200 raportate în iunie.

Cifra totală a contagierilor în fosta colonie britanică se ridică la peste 5.000 şi la 103 decesele provocate de COVID-19.


Ştiri Recomandate

Știrile zilei - 22 octombrie: cele mai importante știri din sănătate
Focar de COVID-19 la un club sportiv: opt persoane infectate
Apa de gură care te-ar scăpa de coronavirus
Centru de Excelență în Telemedicină, lansat de FDA
Vaccin nou care protejează de HPV și cancer de col uterin
6 alimente bogate în vitamina D
INDACATEROLUM + GLICOPIRONIUM - prospect
RAMIPRILUM - prospect
GANCICLOVIRUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri