Coronavirus: mai multe persoane de la un cămin de bătrâni, testate pozitiv
15 sep, 23:22
Unsprezece persoane de la o casă pentru vârstnici din Alba Iulia au fost testate pozitiv la noul coronavirus. Cinci sunt angajați, iar șase dintre ei sunt beneficiari.
COVID-19

Şase beneficiari şi cinci angajaţi ai unei case de tip familial pentru vârstnici din Alba Iulia au fost marţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, acesta fiind cel de-al doilea focar de COVID-19 înregistrat în judeţul Alba în cadrul unui asemenea aşezământ.
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a precizat că, pe lângă ancheta epidemiologică, a fost declanşată şi una a inspectorilor sanitari, pentru a stabili cum a fost posibilă apariţia focarului, notează agerpres.ro. Iniţial, a fost un singur caz, respectiv un beneficiar al aşezământului. Fiind vorba de un centru dedicat vârstnicilor, DSP a decis testarea tuturor beneficiarilor, precum şi a întregului personal, fiind depistate încă 11 cazuri de infectare.

Căminul de bătrâni "Casa Noastră Bărăbanţ" are o capacitate de cazare de 22 de locuri.
În urmă cu câteva luni, în Alba a mai fost un focar de acest gen într-un aşezământ pentru vârstnici, în Ocna Mureş. Potrivit datelor prezentate marţi de DSP, au fost depistate pozitiv în judeţ într-o singură zi 17 persoane, dintr-un total de 778 de teste prelucrate. De la începutul pandemiei, numărul total al celor infectaţi este de 1.385, din care 1.073 persoane s-au vindecat, iar 53 au decedat.  


Ştiri Recomandate

ACICLOVIRUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri