Coronavirus: mai multe persoane de la un cămin de bătrâni, testate pozitiv

COVID-19
Unsprezece persoane de la o casă pentru vârstnici din Alba Iulia au fost testate pozitiv la noul coronavirus. Cinci sunt angajați, iar șase dintre ei sunt beneficiari.

Şase beneficiari şi cinci angajaţi ai unei case de tip familial pentru vârstnici din Alba Iulia au fost marţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, acesta fiind cel de-al doilea focar de COVID-19 înregistrat în judeţul Alba în cadrul unui asemenea aşezământ.
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a precizat că, pe lângă ancheta epidemiologică, a fost declanşată şi una a inspectorilor sanitari, pentru a stabili cum a fost posibilă apariţia focarului, notează agerpres.ro. Iniţial, a fost un singur caz, respectiv un beneficiar al aşezământului. Fiind vorba de un centru dedicat vârstnicilor, DSP a decis testarea tuturor beneficiarilor, precum şi a întregului personal, fiind depistate încă 11 cazuri de infectare.

Căminul de bătrâni "Casa Noastră Bărăbanţ" are o capacitate de cazare de 22 de locuri.
În urmă cu câteva luni, în Alba a mai fost un focar de acest gen într-un aşezământ pentru vârstnici, în Ocna Mureş. Potrivit datelor prezentate marţi de DSP, au fost depistate pozitiv în judeţ într-o singură zi 17 persoane, dintr-un total de 778 de teste prelucrate. De la începutul pandemiei, numărul total al celor infectaţi este de 1.385, din care 1.073 persoane s-au vindecat, iar 53 au decedat.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel