Coronavirus: Google și Facebook nu vor mai accepta angajați nevaccinați în sediile lor

Google și Facebook le impun angajaților care muncesc în sediile centrale să fe vaccinați. Foto: Pixabay
Giganții internetului Google și Facebook au anunțat că vor cere tuturor angajaților din sediile lor să fie vaccinați, după un val de anunțuri similare din partea organismelor publice în Statele Unite.

Obligația va fi implementată de Google în următoarele săptămâni în SUA, înainte de a fi extinsă la alte regiuni ale lumii „în următoarele luni”, a declarat directorul general Sundar Pichai într-un comunicat, precizând că măsura nu se aplică în țările unde vaccinul nu este încă ușor accesibil.

Google va furniza în curând detalii cu privire la excepțiile de la această cerință „pentru persoanele ce nu pot fi vaccinate din motive medicale sau populații specifice”, a anunțat compania.

„Vaccinarea contra COVID-19 este una dintre cele mai importante căi pentru noi și comunitățile noastre locale de a rămâne sănătoși”, a subliniat Sundar Pichai.

La fel, responsabilii Facebook „vor cere ca oricine vizitează unul dintre campusurile noastre din Statele Unite să fie vaccinat”, a declarat vicepreședintele Lori Goler într-un mesaj.

În iunie, rețeaua socială le-a spus angajaților că cei care doresc să continue telemunca cu normă întreagă ar putea solicita acest lucru, dacă funcțiile lor le permit.

Pentru ceilalți, este prevăzută facilitarea telemuncii, dar este recomandabil să lucreze cel puțin jumătate din timp la sediul companiei. Facebook intenționează să-și redeschidă birourile la 50% din capacitate în septembrie și să ajungă la capacitatea maximă în octombrie.

În ceea ce privește Google, compania a amânat miercuri data oficială de întoarcere în birourile sale la 18 octombrie, după ce a stabilit-o inițial pentru 1 septembrie.

Începând cu această dată, aproximativ 80% dintre angajați vor trebui să lucreze fizic la sediul companiei cel puțin trei zile pe săptămână. Grupul prevede că aproximativ 20% dintre salariați vor rămâne în continuare acasă.

Potrivit Agenției federale a SUA pentru aplicarea legilor împotriva discriminării la locul de muncă (EEOC), angajatorii își pot obliga salariații să prezinte dovada vaccinării anti-COVID-19, cu excepții din motive medicale sau obiecții religioase.

Luna trecută, marea bancă americană Morgan Stanley și administratorul de active BlackRock au decis că doar angajații vaccinați vor avea acces în sediile lor.
Până în prezent, puține grupuri mari au îndrăznit să stabilească o obligație, cu câteva săptămâni înainte de începerea anului școlar în septembrie, ceea ce va marca revenirea la birou pentru mulți angajați.

În schimb, tot mai multe comunități locale și organizații culturale impun vaccinarea, iar mai multe media americane au indicat că președintele Joe Biden ar putea anunța obligația angajaților federali de a fi vaccinați sau de a se supune unui protocol strict de teste, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel