Coronavirus: evoluție favorabilă, dar se așteaptă o nouă creștere a cazurilor

Medic, pandemie
Deși cifrele infectărilor par a fi favorabile în ultima perioadă, se așteaptă o nouă creștere a cazurilor în următoarele două săptămâni.

Medicul de terapie intensivă Radu Țincu spune că, deși în ultima perioadă numărul cazurilor grave din Terapie Intensivă a fost aproximativ constant și nu au fost înregistrat creșteri, totuși, se așteaptă ca în următoarele două săptămâni să avem mai multe cazuri de infectări.

„A variat foarte mult numărul de teste zilnice, ceea ce face imposibilă analiza corectă, dar la ATI, a rămas constant numărul de pacienți internați.
Nu am înregistrat creșteri ale pacienților care au nevoie de ATI, în condițiile în care în multe zone de focar spitalele erau supraaglomerate.
Discutăm de o evoluție ușor favorabilă, cel mai probabil ca urmare a respectării măsurilor de protecție. După sărbători, însă, peste tot se constată o ușoară tendință de creștere a infectărilor, care cel mai probabil se va manifesta și în România, pentru că în astfel de perioade, oamenii reduc din vigilență.
În 10 – 12 zile vom vedea probabil o creștere, nu mă aștept să fie semnificativă,  pentru că oamenii au înțeles că măsurile sanitare simple pot țin în frâu pandemia", a declarat Radu Țincu la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel