Coronavirus, de ce să te lași acum de fumat. Covid-19, efectele asupra plămânilor fumătorilor

Fumătoare
Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății explică public de ce ar fi bine ca fumătorii să renunțe la viciu. 

Coronavirus, fumat. Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) precizează că fumătorii sunt mai vulnerabili în fața noului coronavirus și nu exclud posibilitatea ca aceștia să sufere de o boală pulmonară cronică sau de capacitate pulmonară redusă.

Explicația oficialilor OMS:

”Fumătorii au risc mai mare de a fi vulnerabili în fața virusului COVID-19. Degetele (și posibil țigările contaminate) intră în contact direct cu buzele, crescând mult posibilitatea transmiterii virsului de pe mâini în gură. De asemenea, utilizarea unor dispozitive de fumat, cum ar fi narghileaua, implică folosirea lor în comun de mai multe persoane, ceea ce facilitează transmiterea virusului. În plus, se poate ca fumătorii să aibă deja o boală pulmonară cronică sau capacitate pulmonară redusă, ceea ce crește foarte mult riscul de a face o formă gravă de COVID-19”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel