Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Coronavirus: de ce are Germania atât de puține decese, față de alte țări
03 apr, 13:19
Germania are, după statistici, cea mai mică rată de decese din cauza infecțiilor cu coronavirus. Experții au vrut să afle care este explicația.
Coronavirus, echipament de protectie. Foto: MTI

Pandemia de coronavirus ucide deja mii de oameni, în unele țări cifrele fiind foarte mari. Însă ratele de deces sunt diferite în țările afectate de pandemie, astfel, Italia are o rată de deces de peste 10%, în timp ce Germana, la polul opus, are o rată a deceselor de aproximativ 1%. Diferența atât de mare dintre cele două țări i-a făcut pe specialiști să-și pună semne de întrebare, astfel că au făcut analize pentru a afla cauza.

Astfel, o primă concluzie este aceea că testarea largă și devreme a populației esteun motiv principal pentru care în Germania rata deceselor este atât de mică, spun specialiștii.

Joi, Germania a avut 84.794 de cazuri de coronavirus confirmate și 1.107 de decese, potrivit datelor Universității Johns Hopkins, ceea ce însamnă o mortalitate de 1,3%.

În schimb, Italia a raportat aproape 115.242 de infecții și mai mult de 13.915 de decese, ceea ce înseamnă o rată de peste 12%. Spania are peste 117.710 de cazuri cu peste 10.935 de decese, cu o rată de 9,2% a deceselor, iar Franța are de patru ori mai multe decese decât Germania și Marea Britanie de două ori mai multe, chiar dacă ambele țări au raportat mai puține infecții.

Deși o serie de factori pot explica diferențele dintre Germania și celelalte țări, unii experți consideră că un motiv important este testarea timpurie și răspândită în Germania, care a avut un test pregătit la mijlocul lunii ianuarie.

Pe lângă faptul că a început rapid testarea pe scară largă, sistemul de sănătate universal din Germania a acoperit costurile testelor, care au fost disponibile tuturor simptomelor care au călătorit recent într-o țară cu risc sau au avut un contact strâns cu o persoană confirmată cu coronavirus.

Apoi există disponibilitatea paturilor ICU. Italia a avut 8,6 paturi de terapie intensivă la 100.000 de persoane înainte de izbucnire, potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Prin comparație, cea mai recentă cifră disponibilă din Germania este de 33,9 la 100.000, sau aproximativ 28.000 în total, număr pe care guvernul vrea să îl dubleze.

„Suntem bine pregătiți astăzi, mâine și poimâine”, a declarat pentru AP dr. Uwe Janssens, care conduce Asociația Interdisciplinară din Germania pentru Terapie Intensivă și Medicină de Urgență.

 

Sursa, aici.


Ştiri Recomandate

Gena care duce la nașterea mai multor copii
Cât contează mediul familial în dezvoltarea creierului la adolescenți
Melanom malign, tratat cu antihistaminice? Rezultate promițătoare
Cum mănânci sănătos la birou, 3 sfaturi esențiale
Ministrul Sănătății: Totuși, am rămas cu ceva după aceste două luni
Cum slăbești purtând o VESTĂ specială
Pastile de dietă, laxative. Care este legătura lor cu tulburările alimentare
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?