Coronavirus: când sunt cele mai contagioase persoanele infectate

Coronavirus
Persoanele infectate cu noul coronavirus au o perioadă în care sunt extrem de contagioase, după cum spun cercetătorii.

Persoanele infectate cu noul coronavirus ar putea fi cei mai contagioși înainte de a prezenta simptome, potrivit unui studiu publicat miercuri. Cercetarea, publicată în revista Nature Medicine, se adaugă la un număr tot mai mare de dovezi care arată că oamenii aparent sănătoși răspândesc virusul.

„Am observat cea mai mare încărcătură virală în probele din gât la momentul apariției simptomelor și am dedus că infecțiozitatea a fost maximă înainte de debutul simptomelor”, au scris cercetătorii.

Ei au descoperit că perioada în care sunt contagioși ar putea începe cu două până la trei zile înainte de apariția simptomelor. Totuși, cantitatea de virus emisă a scăzut după ce oamenii au început să se simtă bolnavi, scrie CNN.

Cercetătorii au dat un avertisment alături de cercetările lor: Deoarece oamenii pot răspândi virusul înainte de a prezenta simptome, intervențiile de sănătate publică - cum ar fi urmărirea contactelor - vor trebui ajustate.

Nu numai că cercetătorii trebuie să-i identifice pe cei care au fost expuși unor persoane simptomatice, dar ar putea avea nevoie să privească retroactiv - urmărind contactele de când oamenii încă se simțeau sănătoși.

„Criteriile mai incluzive pentru urmărirea contactului pentru a capta eventuale evenimente de transmitere cu două până la trei zile înainte de debutul simptomelor ar trebui să fie luate în considerare urgent pentru un control eficient al focarului", au scris cercetătorii.

Studiul a avut limitări. Și anume, s-a bazat pe amintirile pacienților despre momentul în care simptomele lor au apărut pentru prima dată, care ar fi putut fi neplăcute.

Totuși, cercetarea este în concordanță cu alte descoperiri, care sugerează că persoanele care nu se simt bolnave contribuie, de fapt, la răspândirea virusului.

Pe baza acelui număr tot mai mare de dovezi, Casa Albă a recomandat persoanelor sănătoase să poarte măști pe față atunci când ies afara pentru a reduce riscul de a infecta pe alții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Papa Francisc, diagnostic: Sunt încă în viaţă!

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?