Coronavirus: braziliancă de 97 de ani, cea mai vârstnică pacientă recuperată după infecție

Coronavirus
O braziliancă de 97 de ani este cea mai vârstnică persoană care s-a recuperat după infecția cu nou coronavirus.

O braziliancă d 97 de ani ce a fost internată la spital pe 1 aprilie cu simptome de infecție cu coronavirus a fost marea surpriză a tuturor, atunci când după mai bine de o săptămână s-a însănătoșit. Duminică, ea a fost externată din spitalul Vila Nova Star din Sao Paulo în aplauzele doctorilor şi asistentelor, devenind astfel cea mai vârstnică supravieţuitoare a COVID-19 din Brazilia, ţara din America de Sud cea mai afectată de epidemie, potrivit unor surse ctate de agerpres.ro.
Singura supravieţuitoare a unei familii provenite din Italia, formată din unsprezece surori, Dal Colleto trăieşte singură în oraşul-port Santos, a precizat într-un comunicat Rede D'Or Sao Luiz, care administrează spitalul Vila Nova Star.
„Deşi are aproape un secol de viaţă, Gina are o rutină foarte activă şi îi place să meargă pe jos, să facă cumpărături şi să gătească”, se arată în comunicatul care precizează că femeia are şase nepoţi şi cinci strănepoţi.
În spital, lui Dal Colleto i s-a administrat tratament cu oxigen şi a fost internată la terapie intensivă, se arată în comunicat.
Duminică, Ministerul Sănătăţii din Brazilia a anunţat că 1.223 de persoane au murit în urma epidemiei, cu 99 mai multe decât în ziua precedentă. Brazilia are 22.169 de cazuri confirmate.

Recuperarea neaşteptată a bătrânei a reprezentat o rază de speranţă pentru Brazilia, unde coronavirusul a expus un sistem sanitar fragil şi a stârnit dezbateri politice aprige pe tema celei mai bune strategii pentru stoparea răspândirii virusului şi susţinerea economiei ţării.
Preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, de extremă-dreapta, fost căpitan de armată, a criticat măsurile de distanţare socială impuse de guvernatorii statelor şi chiar propriii oficiali din sistemul sanitar. El vrea ca economia să repornească, argumentând că închiderea pe perioade prelungite reprezintă un risc mai mare decât o boală pe care o numeşte „o mică răceală”. Această poziţie îl costă însă în sondaje. În majoritatea nopţilor, în oraşele din Brazilia, locuitorii aflaţi în izolare obişnuiesc să lovească în oale şi tigăi în semn de protest faţă de modul în care Bolsonaro gestionează criza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel