Coronavirus, bilanț: peste 200 de cazuri în Italia, peste 80.000 în lume

Coronavirus
Ultimul bilanț al epidemiei cauzate de coronavirus arată că au fost infectate, până în acest moment, peste 80.000 de persoane, majoritatea în China. În Italia au numărul îmbolnăvirilor crește brusc, astfel că cifra a depășit deja 200.

Numărul infecțiilor cu coronavirus crește alarmant în Italia, unde au fost înregistrate deja 229 de cazuri de infecții, iar șapte persoane au decedat. Este vorba de persoane în vârstă, care suferă și de alte boli asociate.

Pe de altă parte, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 80.149, dinte care 77.659 de cazuri sunt în China.

În același timp, numărul deceselor înregistrate di naceastă cauză a ajuns la 2.699, iar alți 27.683 s-au vindecat de afecțiune.

Datele au fost actualizate în această dimineață la ora 08.53, pe site-ul special creat pentru epidemia de coroinavirus de căte specialiștii americani de la John Hopkins  (Coronavirus 2019-nCoV Global Cases by Johns Hopkins CSSE). Aici pot fi urmarite în timp real datele colectate de OMS (Organizația Mondială a Sănătății), CDC (Centrele americane pentru Prevenirea Bolilor și Control), ECDC (Centrul European pentru Pevenirea Bolilor și Control), NHC (Comisia Națională Chineză de Sănătate) și DXY (comunitatea online a medicilor și farmaciștilor chinezi).

În România nu s-a înregistrat deocamdată niciun caz de ifneție, dar autoritățile sunt în alertă, având în vedere comunitatea mare de români din Italia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel