CORIFOLLITROPINUM ALFA - prospect
22 iun, 23:40

Foto: Pixabay
CORIFOLLITROPINUM ALFA - prospect. Acţiune: Gonadotropină, stimulant susţinut al foliculilor, cu acelaşi profil farmacodinamic ca al hormonului foliculostimulant uman recombinant (FSHr), dar cu o durată foarte mult prelungită a activităţii FSH; iniţiază şi susţine creşterea foliculilor multipli timp de o săptămână.

CORIFOLLITROPINUM ALFA - prospect

Denumirea comericală: ELONVA

Prezentare: Soluție injectabilă seringă preumplută

Indicații: Stimularea ovariană controlată (SOC) în asociere cu un antagonist de GnRH pentru inducerea dezvoltării de foliculi multipli la femeile care participă la un program de tehnici de reproducere asistată (TRA).

G Ad:

Contraindicații: Hipersensibilitate. Tumori ovariene, de sân, uterine, hipofizare sau hipotalamice. Sângerări vaginale anormale (nu menstruale) fără o cauză cunoscută/diagnosticată. Insuficienţă ovariană primară. Chisturi ovariene sau ovare mărite în volum. Antecedente de sindrom de hiperstimulare ovariană (SHSo). Un ciclu anterior de SoC care a determinat mai mult de 30 foliculi de cel puţin 11 mm, măsuraţi prin examinare ecografică. Un număr iniţial de foliculi antrali mai mare de 20. Tumori fibromatoase uterine incompatibile cu sarcina. Malformaţii ale organelor de reproducere incompatibile cu sarcina.

Atenție!: Se monitorizează semnele şi simptomele sindromului de hiperstimulare ovariană (SHSO). Riscurile de sarcini multiple şi de sarcini extrauterine sunt mai mari decât în cazul concepţiei spontane. Nu se foloseşte în sarcină şi alăptare.

Reacții adverse: Frecvente: cefalee, greaţă, SHSO, durere şi disconfort pelvin, simptome la nivelul sânului, fatigabilitate. Mai puţin frecvente: ameţeli, durere abdominală, vărsături, diaree, constipaţie şi distensie abdominală.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri