Copilul cu COVID-19 internat la ATI se simte mai bine
18 sep, 19:19
Copilul infectat cu noul coronavirus aflat la ATI se simte mai bine, dar încă respiră cu masca de oxigen.
Pacient

Băiețelul de aproape 10 ani care a fost internat în star gravă la secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) la Spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală face progrese. Potrivit Digi 24, el respiră în continuare cu masca de oxigen, dar a început să mănânce ceea ce nu s-a mai întâmplat de când i s-a agravat starea. Ba, chiar a făcut câțiva pași prin salon, mai arată sursa citată.
Băiatul a făcut o complicație gravă, sindrom inflamator multisistem, care deși se întâlnește și la alte infecții virale, în România a fost o premieră ca ea să apară la un copil infectat cu SARS-CoV-2. De altfel, el este primul pacient copil care a avut nevoie de terapie intensivă.
Copilul internat la „Victor Gomoiu” are 9 ani şi 11 luni şi nu mai avea alte boli. Medicii cred că a făcut infecţia cu COVID odată cu părinţii lui, în urmă cu trei săptămâni,  dar la acel moment nu a fost testat, pentru că era asimptomatic. 
Copilul a ajuns prima dată la Unitatea de Primiri Urgenţe din Buzău, unde testul la COVID  a ieşit negativ. Avea dureri de cap şi febră. Când a fost transferat în Capitală, cu suspiciune de meningo-encefalită, testul a fost repetat şi de această dată a ieşit pozitiv.
Medicii spun că această formă gravă a bolii, sistem inflamator multisistem, apare abia după 2-4 săptămâni de la infectarea cu SARS-CoV-2, inclusiv la copii asimptomatici, dar nu se știe exact ce o determină. În lume, în special în țările occidentale, au mai fost raportate cazuri, dar rămân totuși extrem de rare. Specialiștii recomandă monitorizarea atentă a copiilor chiar și după ce s-au vindecat de COVID.
Copilul de la „Gomoiu” are în special plămânii și inima afectate de inflamația acută. 

 
Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Haloweenul sub două măști. Care protejează mai bine
Spitalul cu cea mai mare rată de vindecare de COVID-19
Medicamentul ieftin și banal care reduce decesul de COVID
ENTACAPONUM - prospect
DEFEROXAMINUM - prospect
FINASTERIDUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri