Copiii între 12 și 15 ani ar putea fi vaccinați la școală împotriva COVID

Autoritățile au precizat că elevii între 12 și 15 ani ar putea fi vaccinați, de anul viitor, la școală împotriva COVID.

Secretarului de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, susține că elevii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea fi vaccinați la școală, de anul școlar viitor. ”În cursul săptămânii trecute la sediul Guvernului am avut o întâlnire alături de domnul ministru al Educației, tema principală fiind vaccinarea la grupa de vârstă 12-15 ani. În cazul acestei categorii de vârstă acordul părinților este obligatoriu. Prin urmare, nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli”, a declarat Sorin Ion. 

Însă acțiunea se lovește de reticența multor elevi și părinți, reticență ce provine și de la comunicarea ineficientă a autorităților. Potrivit lui Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, consideră în privința campaniei de informare pentru vaccinarea anti-COVID că nu e pe înțelesul copiilor.

”Am observat faptul că de multe ori comunicarea oficială, comunicarea care este factual corectă din partea Guvernului, nu ajunge la elevi. Fie din cauza faptului că sunt folosite canale de comunicare pe care elevii nu le frecventează, fie pentru că mesajele nu sunt adaptate nivelului de înțelegere și de percepție a fiecărui elev în parte”, arată Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel