Consumul de alcool în tinerețe, asociat cu anxietatea din adolescență

comportament riscant pentru sănătate
Consumul de alcool la vârste tinere a fost asociat cu anxietatea resimțită în adolescență. Cercetătorii au vrut să afle care este legătura.

Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au găsit dovezi ale unei asocieri între tulburarea de anxietate generalizată la vârsta de 18 ani și consumul de alcool trei ani mai târziu.

Studiul, publicat astăzi în Drug and Alcohol Dependence, la începutul Săptămânii de conștientizare a alcoolului (11-17 noiembrie), consolidează dovezile care asociază anxietatea și consumul ulterior de alcool, iar cercetătorii au analizat și alți factori precum fumatul adolescenților și consumul de canabis, și anxietatea și consumul de alcool.

Cercetătorii au vrut să descopere dacă este vreo legătură între tulburarea de anxietate generalizată și consumul de alcool. De asemenea, au testat dacă consumul de alcool a fost un motiv pentru a facă față anxietății și dacă a influențat aceste asociații.

Folosind chestionarele și datele unui interviu clinic de la mai mult de 2.000 de participanți, au descoperit că tulburarea de anxietate generalizată la vârsta de 18 ani a fost legată de consumul frecvent de alcool până la niveluri dăunătoare și chiar periculoase la vârsta de 21 de ani.

Băutul pentru a face față anxietății a fost puternic asociat cu consumul de băutură mai nociv, dar nu pare să influențeze asocierile dintre anxietate și consumul de alcool.

Anxietatea, cauză a consumului sau a lipsei de alcool

Consumul de alcool la nivel dăunător a fost măsurat folosind un test special dezvoltat de Asociația Mondială a Sănătății. În medie, adolescenții cu anxietate au băut la niveluri mai nocive, indiferent dacă au avut tendința de a bea alcool din motive de confruntare sau nu.

Maddy Dyer, doctorat, student la Universitatea din Bristol, a comentat: „Cea mai importantă constatare a noastră a fost că relația dintre tulburarea de anxietate generalizată și consumul nociv de alcool la vârsta de 18 ani persistă până la vârsta adultă timpurie. Ajutând adolescenții să dezvolte strategii pozitive pentru a face față anxietății, în loc să bea alcool, poate reduce riscul de consum de alcool la nivel dăunător mai târziu. Cu toate acestea, nu putem determina dacă relația este cauzală, deoarece am folosit un proiect de studiu observațional."

Mark Leyshon, Senior Policy and Research Manager la Alcohol Change UK, a declarat: „Cercetările noastre proprii au arătat că legăturile dintre problemele de sănătate mintală, precum tulburările de anxietate și alcoolul sunt comune și complexe. De exemplu, anxietatea poate fi atât un rezultat al opririi consumului, cât și un factor de risc pentru a începe din nou consumul de alcool, după cum sugerează acest nou studiu. Avem nevoie de mai multe cercetări care să ne ajute să înțelegem mai bine conexiunile dintre alcool și sănătatea mintală, precum și integritate de înaltă calitate, accesibile și accesibile sprijin integrat pentru utilizarea abuzivă de substanțe și probleme de sănătate mintală. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel