Conducerea județului Maramureș, autoizolată în clădirea Prefecturii: cu cine au intrat în contact

În clădirea Prefecturii Maramureș se face dezinfecție
Conducerea județului Maramureș este izolată în clădirea Prefecturii după ce a participat, ieri, la învestirea în funcție a noului subprefect, unde a fost prezent și secretarul de stat Ionel Bogdan, care a fost la ședința BP al PNL, unde a stat în apropiere de senatorul testat pozitiv la coronavirus.

Conducerea și mai mulți angajați ai Prefecturii Maramureș sunt izolați în corpul A al clădirii Prefecturii. Aceștia au participat, ieri, la învestirea în funcție a noului subprefect, Oana Oșanu. La eveniment a participat și secretarul de stat Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș, care în 9 martie s-a aflat la ședința Biroului Permanent al PNL, unde a stat în apropiere de senatorul PNL Vergil Chițac care a fost testat, azi, pozitiv la coronavirus.

Dan Bucă, purtător de cuvânt CJSU Maramureș, a declarat: „Conducerea și angajații Instituției Prefectului nu au intrat în panică. Suntem la datorie toți, conștienâi de situație, dar și responsabili. Nu intrăm în izolare la domiciliu, rămânem în sediu până se va primi rezultatul probei domnului secretar de stat. În funcție de acesta, DSP va lua decizii, iar noi ne vom conforma.”

Pe lângă aceștia, au mai rămas izolați în clădirea Prefecturii șeful DSP - Rareș Pop, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș, Dan Bucă, dar și șeful IPJ Maramureș și șeful Jandarmeriei Maramureș, care urmează să fie testați pentru Covid-19.

Ulterior, conducerea județeană a transmis un comunicat de presă în care sunt explicate mai pe larg. „Pentru a elimina orice fel de risc pentru cei care au intrat în contact direct sau indirect cu secretarul de stat și președinte al PNL Maramureș, Ionel Bogdan, conducerea județului, șefului Inspectoratului Județean de Poliție, directorul DSP Maramureș, angajați ai Instituției Prefectului și ai Consiliului Județean Maramureș care activează în Corpul A, rămân în izolare în clădire, până la confirmarea primei probe pentru coronavirus trasmisă în cazul lui Ionel Bogdan”, se arată în comunicat, confirmând că Ionel Bogdan a intrat în contact cu mai multe persoane în cadrul evenimentului de învestire în funcție a noului subprefect și că acum se află în autoizolare la domiciliu. „„Deoarece prefectul și subprefectul de Maramureș au fost prezenți la muncă în cursul zilei de vineri, 13 martie, aceștia intrând în contact direct cu Ionel Bogdan, situație care se aplică și șefului DSP Maramureș, Rareș Pop, iar ulterior au avut discuții cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, întreg Corpul A al Palatului Administrativ a intrat în izolare, aici aflându-se, în acest moment, președintele CJ Maramureș, prefectul și subprefectul de Maramureș, șeful Poliției Județului, șeful DSP Maramureș, dar și angajați ai celor două instituții care își desfășoară activitatea în Corpul A”, mai arată comunicatul de presă.

În ceea ce privește Corpul B al Palatului Administrativ, acesta a fost evacuat, urmând să se treacă la dezinfectarea completă a clădirii. Pentru eliminarea oricărui risc infecto-contagios, toți cei care s-au aflat vineri, 13 martie, în Corpul A, vor rămâne izolați în incita clădirii până la sosirea primelor rezultate în cazul lui Ionel Bogdan. Totodată, se face un apel ca toți cei care au participat joi, 12 martie, la ceremonia de învestire a subprefectului să se autoizoleze la domiciliu până la noi rezultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel