Condimentul care te ajută să pierzi în greutate și îți îmbunătățește memoria: nu vei mai renunța la el

Kalonji, negrilica sau chimenul negru Sursa foto: roadelepamantului.ro
Unele condimente sunt folosite de sute de ani în bucătărie iar, pe lângă asta, sunt cunoscute pentru proprietățile lor vindecătoare. Iată unul dintre acestea.

Semințele de Kalonji sau Nigella (denumiri pentru chimenul negru), sunt folosite pentru aroma ușoară șiplăcită. Kalonji prăjit uscat este folosit în multe preparate culinare, dar puțini știu că este bogat în vitamine, aminoacizi, fibre, proteine, acizi grași, acizi linolenic și oleic. Toate aceste elemente fac din acesta un condiment extrem de benefic pentru sănătate.

Unele dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale kalonji sunt îmbunătățirea sănătății inimii, reducerea problemelor de respirație, lubrifierea articulațiilor etc. Acest condiment are, de asemenea, proprietăți anti-cancerigene. Uleiul de Kalonji este, de asemenea, cunoscut ca fiind benefic pentru sănătate.

Iată câteva dinte cele mai importante beneficii:

Vindecă acneea

Amestecați suc de lămâie și ulei de kalonji și aplicați-l pe piele pentru a reduce apariția petelor și a acneei. Acest lucru vă poate vindeca și călcâiele crăpate. Pentru o cană de suc de lamaie aveți nevoie de jumătate de linguriță de ulei de kalonji.

Bun pentru diabetici

Kalonji este extrem de benefic pentru persoanele cu diabet. Amestecați jumatate de lingurita de ulei de kalonji într-o cană de ceai negru și consumați-l în fiecare dimineață.

Îmbunătățește memoria și vindecă astmul

Luați semințe de kalonji măcinate cu puțină miere pentru a îmbunătăți memoria. Și dacă acest amestec poate fi consumat cu apă caldă, atunci poate atenua problemele de respirație (astmul).

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Diabet zaharat de tip 2: ingredientul dulce care poate regla glicemia

Reduce durerea de cap

Frecați niște ulei de kalonji pe frunte și relaxați-vă. Acest lucru va ușura durerea de cap.

Ajută la pierderea în greutate

Se amestecă câteva semințe de kalonji pudră în apă caldă cu miere și lămâie și se bea dimineața pe stomacul gol pentru a pierde în greutate.

Ameliorează durerile articulare

Puneți niște semințe de kalonji în ulei de muștar încălzit. Când va începe să să înfierbânte, lăsați-l să se răcească pentru un timp. Acum, masați acest ulei pe partea inflamată.

Reglează tensiunea arterială

Beți un pahar de apă caldă cu jumătate de linguriță de semințe de kalonji. Acest lucru vă va regla tensiunea arterială ridicată, ținând hipertensiunea la distanță.

Bun pentru rinichi

Amestecați jumatate de linguriță de ulei de kalonji cu două lingurițe de miere în apă călduță și consumați pentru a îmbunătăți sănătatea rinichilor.

Întărește dinții

Masați dinții cu niște ulei de kalonji de două ori pe săptămână pentru a avea grijă de igiena orală.

Ameliorează problema sinusurilor

Adăugați câteva semințe de kalonji în apă clocotită și inhalați vaporii. Acest lucru vă va oferi ameliorarea problemelor de congestie nazală și sinuzită.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel