Condimentul ANTIMICROBIAN care ține bacteriile departe de tine

Condimente FOTO: pixabay
Un condiment din familia de plante a ghimbirului are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. E folosit de secole în Asia.

Cardamomul este un condiment cu aromă aparte care dă savoare atât mâncărurilor sărate, cât și celor dulci. Acesta conține fitochimicale care au proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, susțin o serie de studii promițătoare, dar de mici dimensiuni.

Specialiștii mai susțin că uleiul din semințele de cardamom poate ucide bacteriile și ciupercile, conform unei cercetări. Cercetătorii cred că abilitățile antibacteriene ale uleiului de cardamom se poate datora capacității sale de a deteriora membrana celulară a anumitor bacterii. În alte studii se arată că același ulei ar putea intra în componența unor noi medicamente antimicrobiene. Însă, avertizează medicalnewstoday, oamenii nu ar trebui să înghită ulei de cardamom și ar trebui să vorbească întotdeauna cu un medic înainte să folosească orice remediu pe bază de plante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel