Concediu medical pentru carantină: ce prevede legislația

Dureri
Concediul medical și indemnizația pentru carantină sunt reglementate prin lege, iar în prezent, autăritățile din Sănătate au implicat medicii de familie în gestionarea acestor situații.  

Legislația în vigoare arată condițiile în care se acordă concediul medical pentru carantină: ”concediul și indemnizația pentru carantină se acordă asiguraților cărora li se interzice continuarea activității din cauza unei boli contagioase, pe durata stabilită prin certificatul eliberat de direcția de sănătate publică”.

De asemenea, legislația arată că doar direcțiile de sănătate publică pot decide întreruperea activității pe o anumită perioadă de timp, și nu angajatorul. 

În cazul carantinei decisă pe fondul pericolului generat de epidemia de coronavirus, izbucnită în China în luna decembrie și care afectează deja tot mai multe state europene, printre care Grecia, Italia, Croația, Franța sau Austria, Ministerul Sănătății a luat o serie de decizii  și măsuri speciale, care îi implică pe medicii de familie și care nu au mai fost întâlnite până acum.

De menționat este faptul că de concediu medical pot beneficia și persoanele aflate în izolare la domiciliu, ca și cele aflate în carantină.

Toate aceste detalii le găsiți pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel