Concediile medicale pentru Covid-19, egale cu salariul! Decizia Guvernului
06 iun, 07:49
Efectul direct al includerii COVID-19 în Lista cuprinzând urgențele medico-chirurgicale, precum și bolile infectocontagioase din grupa A este acela că persoanele care fac boala și-și iau concediu medical îl vor avea plătit la 100% din salariu. 
Medic

Adoptarea de către Guvern a Hotărârii nr. 423 din 27 mai 2020 pentru aprobarea Listei cuprinzând urgențele medico-chirurgicale, precum și bolile infectocontagioase din grupa A, care include în această lista și COVID-19, boala dată de i nfecția cu coronavirus aduce un beneficiu direct celor care au trecut prin neplăcuta experiență.

În urma acestei decizii, asigurații beneficiază de indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiției de stagiu de asigurare, de 100% din salariu!

Decizia Guvernului vine după ce, la 30 aprilie 2020, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a solicitat Ministerului Muncii și Protecției Sociale și Ministerului Sănătății să dispună măsuri urgente pentru ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1186/2000, și, în consecință, asiguraţii să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%.


Ştiri Recomandate

Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Rafila la „Totul despre vaccinul gripal 2020-2021”: ”Pandemia e o oportunitate”
Vaccinarea
  LIVE
DEZBATERE ONLINE: Totul despre vaccinul gripal 2020-2021
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri