Comisia Europeană achiziționează 1,8 milioane de doze de vaccin Pfizer

Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech
Comisia Europeană urmează să încheie un nou acord, pentru achiziționarea a 1,8 milioane de doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer. 

Comisia Europeană urmează să achiziționeze 1,8 milioane de doze de vaccin, ce vor  fi livrate începând din acest an și până în 2023. Anunțul vine de la Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Dozele de vaccin achiziționate vor fi suficiente pentru imunizarea unui număr de 450 de milioane de persoane, în următorii doi ani.

„Contractul îl vom încheia în zilele următoare. El va asigura dozele necesare pentru injecții de consolidare care să sporească imunitatea", a spus Ursula von der Leyen, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Anunțul a fost făcut în timpul unei vizite la fabrica Pfizer, din orașul belgian Puurs. Președintele Comisiei Europene a precizat că obiectivul UE este de a imuniza 70% din populația adultă, până la finalul verii.

Uniunea Europeană a contractat 600 de milioane de doze de ser anti-COVID de la Pfizer, prin două contracte separate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel