Colesterol, testat cu micul dejun luat sau fără. Opinia experților de la Harvard

Test
Un studiu susține că analizele pentru aflarea valorilor colesterolului și trigliceridelor se pot face fără a ține post cel puțin 8 ore înainte de testare.

Colesterol, testat. O cercetare publicată online de JAMA Internal Medicine se adaugă dovezilor că postul nu este necesar înainte de testul de colesterol, un test de sânge obișnuit, denumit adesea profil lipidic.

La studiu au participat aproape 8.300 de persoane cu risc de boli de inimă care au făcut aceste teste de profil lipidic după ce au postit, dar și fără să țină post, la cel puțin patru săptămâni între ele. Postul înseamnă că nu au nimic de mâncat sau de băut, cu excepția apei, timp de cel puțin opt ore înainte de testare, se detaliază pe Harvard Health Publishing.
S-a constatat că diferențele dintre valorile lor totale, LDL și HDL de colesterol au fost neglijabile. Nivelurile de trigliceride au fost în mod modest mai ridicate la probele oamenilor care nu au postit.

Cercetătorii au urmărit participanții timp de peste 3 ani. Au descoperit că postul sau lipsa lui înainte de testare a avut un efect redus asupra prezicerii riscurilor oamenilor de probleme cardiace viitoare. Însă, au subliniat că postul poate fi riscant la unii oameni în vârstă și la cei cu diabet, ale căror niveluri de zahăr din sânge pot scădea prea mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel