Colageneza, soluția care te SCAPĂ de urmele lăsate de coșuri. Marinescu: Înseamnă VINDECARE. Este foarte important

colageneza - Foto: Freepick @mari_draiser
EXCLUSIV
Colageneza este soluția pentru a scăpa de urmele coșurilor de pe ten. La ce trebuie să fii atentă.

Acneea reprezintă o afecțiune inflamatorie cronică a pielii, care provoacă puncte albe, puncte negre (comedoane) și coșuri, în special la nivelul feței, umerilor, spatelui, gâtului, toracelui și brațelor, zone cu cele mai multe glande sebacee.  Acneea se produce atunci când foliculii piloși se umplu de uleiuri și celule cutanate moarte.

”Problema care rămâne după ce am scăpat de coșuri este într-adevăr felul în care arată tegumentul. Sunt puține persoane norocoase care după ce au scăpat de coșuri să aibă pielea netedă și frumoasă și curată, și sunt majoritatea persoanelor care după ce s-au confruntat cu una dintre cele mai frecvente și neplăcute situații ale tenului, și anume coșurile sau imperfecțiunile acneice, și care rămân cu sechele, care se traduc prin cicatrici sau prin semne, diferite urme pe care le lasă zonele care au fost inflamate și care au avut respectivele coșulețe, de diferite mărimi și de diferite intensități”, a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie în emisiunea Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

"Vindecarea înseamnă colageneză"

 

”Este foarte important după ce avem norocul să scăpăm de coșuri să facem ceva pentru felul în care arată tegumentul la final, pentru că este foarte important ca după ce am trecut de frustrările și nemulțumirile și stările extrem de neplăcute care au fost generate de imperfecțiunile pe care le-am avut pe piele să ne dorim să arate tenul minunat și atunci este un pas evident și un pas care decurge automat din această situație este aceea de a încerca să reparăm ce-a mai rămas pe piele și anume fisurile sau semnele rămase pe tenul nostru.

Ideea este că este probabil cea mai provocatoare etapă deoarece în funcție de cât de agresivă a fost acneea de pe ten, epiderma rămâne lezată și cu multe imperfecțiuni, cu multe hiperpigmentări și cu multe neregularități de microrelief.

Și atunci trebuie să găsim o variantă care să funcționeze pentru noi și, mai mult decât atât, să funcționeze fără a lăsa alte urme, deoarece, în general, dacă avem foarte mari imperfecțiuni și cicatrici, variantele nu sunt numai cosmetice, ele ar trebui să fie și foarte intens stimulatoare de colageneză.

Practic, în momentul în care avem o ruptură de tegument este important să stimulăm colageneza în locul respectiv. Colagenul nu se mai secretă după perioada de creștere, în mod normal, și atunci el trebuie stimulat.

Iar stimularea colagenului se face doar ca răspuns la un stimul dureros. De exemplu, cădem și facem rană în genunchi. Coaja respectivă înseamnă o colageneze, o stimulare de colagen.

Vindecarea înseamnă colageneză. Așa și pe ten avem nevoie de câteva proceduri mai agresive care să stimuleze colageneza, pentru că așa cum am spus, ea este răspunsul unui stimul dureros”, a mai spus Ioana Marinescu.

Cum poate fi stimulată colageneza

Potrivit Ioanei Marinescu, stimularea colagenezei se poate face prin intermediul laserelor, subliniind importanța alegerii sezonului în care se face această intervenție.

”Diferite tipuri de lasere or să stimuleze refacerea epidermei, doar că este foarte important să avem grijă de sezonul în care facem laserul, să avem grijă ca tenul să nu hiperpigmenteze ulterior. Și foarte important, să nu facem laser când încă mai avem coșuri pe față. Pentru că este posibil ca el, lucrând foarte profund, să stimuleze proliferarea acestora pe tot tegumentul.

O altă terapie care poate fi făcută este dermapen sau microneedling. Este tot o stimulare de colagen care se folosește pentru cicatrici, pentru vergeturi, pentru riduri, de exemplu. Și aici, în funcție de intensitatea cu care doriți să se lucreze pot să fie ședințele efectuate într-un cabinet cosmetic, și anume, să fie până la o adâncime de maximum 1, sau pot să fie făcute la un medic dermatolog până la o adâncime de maximum 3 mm.

O altă metodă foarte importantă este să facem peelinguri. În funcție de tipul de ten, din punctul meu de vedere nu aș merge pe peelinguri foarte agresive, ci pe peelinguri delicate, dar mai frecvente care să-mi stimuleze refacerea și colageneza.

Iar pentru acasă, este foarte important să avem o rutină constantă și foarte decentă și foarte bine țintită pentru a reface echilibrul tenului și pentru a-i reface felul în care arată. Evident curățarea este esențială și este punctul de pornire pentru orice rutină dorim să avem pe față. 

Apa micelară, spume de curățare, geluri de curățare, esențiale. Măștile, acesta este momentul în care trebuie și putem să aplică, măști de diferite naturi, măști care să aibă în compoziție stimulente de colageneză, stimulatoare de colageneză, să aibă în compoziție ingrediente blânde, nu agresive, ingrediente care să refacă  epiderma”, mai spune Ioana Marinescu.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel