Cofeina poate duce la deficit de vitamina D: atenție câtă cafea bei!
24 sep, 12:40

Consumatori de cafea
Cercetătorii au descoperit un nou efect secundar major al cofeinei asupra nivelurilor de vitamina D.

Despre vitamina D există o mulțime de studii care indică importanța acesteia în organism. Un nou studiu sugerează că, dacă consumați ăn mod reglat băuturi cu cofeină, aportul de cofeină ar putea interfera cu capacitatea corpului dumneavoastră de a absorbi vitamina D.

Iată ce ar trebui să știți:

Cercetătorii medicali din China și Brazilia s-au unit recent pentru a efectua un studiu care va fi publicat în curând în Jurnalul Internațional pentru Cercetarea Vitaminelor și Nutriției. Studiul a fost bazat pe cercetări anterioare care au concluzionat că consumul de cofeină este legat de o scădere a creării receptorilor de vitamina D.

Pentru a investiga în continuare, acest studiu a examinat datele nutriționale colectate de la peste 13.000 de participanți la sondajul național de examinare a sănătății și nutriției între 2005 și 2006. Apoi, ajustându-se pentru o serie de alte variabile legate de sănătate, au examinat ce șanse clinice există ca deficitul de vitamina D să fie cauzat de aportul de cofeină.

G Ad:

Într-adevăr, cercetătorii au ajuns la concluzia că, cu cât consumă mai multă cofeină, cu atât sunt mai mari șansele de a experimenta un deficit de vitamina D.

În rezumatul studiului, autorii afirmă în mod clar: „Aporturile dietetice mai mari de cofeină au fost asociate cu deficit de vitamina D, într-un eșantion reprezentativ al populației americane”.

Ei au adăugat că pot fi solicitate investigații suplimentare pentru a determina dacă cofeina cauzează efectiv acest deficit de vitamina D. În acest moment, de asemenea, nu este clar care au fost criteriile de referință care disting nivelurile sănătoase de cofeină de cele care au fost asociate cu niveluri mai scăzute de vitamina D.

Ştiri Recomandate

Anticorpii monoclonali, soluție pentru criza COVID-19. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
DEZBATERE: Anticorpii monoclonali - soluție în criza COVID-19
Semne și simptome ciudate care pot arăta că ai Parkinson
Circa 10.000 de doze de anticorpi monoclonali vor ajunge în România
Horoscop 25 octombrie: Zodiile care dau de greu la muncă
3 mituri despre persoanele slabe: nu, NU POT mânca tot ce vor
Trei zodii care nu fac compromisuri și sunt greu de mulțumit
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri