CNCAV:  România - în topul țărilor UE la campania de vaccinare contra COVID-19!

Top vaccinare Bloomberg
România este în topul țărilor UE la campania de vaccinare, a anunțat CNCAV. 

În total, din 27 decembrie când a debutat campania comună de vaccinare, 21.120.988 de doze de vaccin COVID-19 au fost administrate în țările membre ale Uniunii Europene, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg.

În UE, media zilnică este de 656.227 de doze. 

Și România se află în top! La capitolul Total de doze administrate suntem pe locul 6, cu 1.084.096 de vaccinuri făcute. Ca rată de vaccinare la 100 de persoane, țara noastră este pe locul 4 cu o rată de 5,59. 

La capitolul persoane care au primit prima doză, România se clasează pe locul 5, cu 3,5% din populație vaccinată, iar la capitoll persoane vaccinate cu ambele doze sunte pe locul 5, cu 2,1% rată de vaccinare. 

Nu în ultimul rând, media zilnică de vaccinare în România este de 34.755 de doze, ceea ce ne plasează pe locul 6 în UE, conform Bloomberg. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel