CNAS, anunț de ultimă oră: Platforma informatică, oprită în această noapte!

Valabilitatea cardurilor de sanatate
Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat, pe site-ul propriu, că în această noapte platforma informatică a asigurărilor de sănătate - PIAS - va fi oprită pentru lucrări. Teoretic, PIAS va fi repornit din nou drumul mâine. Iată anunțul:

„Funcționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) va fi întreruptă programat începând cu data de 02.08.2019, orele 23:00, până în data de 03.08.2019, orele 07:00, pentru efectuarea de verificări tehnice", se arată în anunțul făcut astăzi, 2 august, pe site-ul CNAS. 

De mai bine de o lună platforma informatică nu funcționează. Medicii au anunțat deja că sunt servicii pentru luna iunie care nu au fost validate, și că va fi o problemă și cu validarea serviciilor medicale prestate pe luna iulie. 

Într-un anunț publicat aseară, CNAS explica cum se va proceda: 

„Până când specialiștii nu vor rezolva integral problemele sistemului informatic, pentru a evita situațiile în care furnizorii de servicii medicale se află în imposibilitate de a transmite serviciile medicale efectuate pentru a fi validate și plătite, nu va fi declarată încetarea stării de indisponibilitate și vor rămâne în vigoare derogările la termenele de raportare a serviciilor medicale.

Precizăm că pentru luna iunie 2019 toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate au primit contravaloarea serviciilor efectuate, urmând ca în perioada următoare să se efectueze regularizări. Perioada de raportare a serviciilor medicale efectuate în luna iulie este 1-10 august, iar plata acestora va fi efectuată începând cu data de 25 august, conform clauzelor contractuale.

Astăzi, 1 august 2019 ( pâna la orele 18:20), în prima zi de raportare a serviciilor medicale efectuate pe luna iulie, la nivel național au fost încărcate online în sistem 10.111 raportări, față de 2.483 raportări încărcate pe toată perioada lunii iulie 2019”, se arăta în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel