Clătite de post: cea mai simplă rețetă

Dacă țineți post și vă plac clătitele iată o rețetă care se prepară foarte ușor.

Pentru clătite de post aveți nevoie de: 200 g făină, 3 linguri zahăr (brun, de preferat), 1 linguriță praf de copt, 1 lingură ulei, 2 fiole esență de vanilie, 375 ml lapte de soia (sau aroma pe care o preferi). Ca și clătitele obișnuite, amestecați toate ingredientele, pe rând, într-un bol, cu un tel sau într-un mixer. Încingeți uleiul la tigaie, la foc mediu și vă puteți apuca de făcut clătite. 

Lăsați fiecare clătită un minut sau două minute pe fiecare parte. Clătitele de post sunt la fel de gustoase ca și acelea cu lapte și ou, arată DC News.

Rețetă de clătite vegane:

Ingrediente: 42g făină de spelta, 1 linguriță de praf de copt, un vârf de cuțit de sare, 80 ml dintr-o alternativă de lapte, precum laptele de ovăz sau de soia, ¾ linguriță semințe de chia, ½ linguriță oțet de mere, ½ linguriță extract de vanilie

Amestecați împreună laptele și semințele de chia într-un castron. Se adaugă extractul de vanilie și oțetul de mere. Combinați făina, praful de copt și sarea într-un alt castron. Se toarnă amestecul lichid în acest castron și se amestecă împreună pentru a combina ingredientele. Nu amestecați excesiv în acest moment. Lăsați amestecul să se odihnească timp de 10 minute. Dacă aveți o tigaie antiaderentă bună, ar trebui să puteți găti clătitele fără a folosi ulei. Dacă credeți că se vor lipi, adăugați puțin ulei într-o tigaie și încălziți la foc mediu. Odată ce tigaia este fierbinte, puneți amestecul de clătite vegane în ea, făcând clătita cu diametrul potrivit. Reduceți ușor căldura și așteptați până când începeți să vedeți bule care se formează pe vârful clătitei. Când acestea apar, întoarceți clătita și gătiți încă două minute.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel