Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CJAS Timiș: 350 de milioane de lei pentru spitalele din județ
21 oct, 16:05
CJAS Timiș a alocat suficienți bani pentru unitățile medicale cu paturi, astfel încât toți pacienții să poată beneficai de asistență medicală fără întrerupere.
Euro    FOTO: Pixabay

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a alocat în primele nouă luni ale anului un buget de aproximativ 350 de milioane de lei unităţilor sanitare cu paturi din judeţ, astfel că toţi bolnavii care se adresează spitalelor beneficiază de asistenţa medicală de care au nevoie şi la care au dreptul, fără întrerupere.

"Sumele alocate unităţilor sanitare cu paturi sunt suficiente şi nu există niciun motiv pentru care unui asigurat să-i fie refuzat un serviciu medical. Dacă un asigurat întâmpină dificultăţi in obţinerea serviciilor medicale de care are nevoie în cadrul spitalelor, îl rog să ne sesizeze pentru a putea rezolva în cel mai scurt timp situaţia cu care se confrunta", afirmă preşedintele-director general al CJAS Timiş, Victor Dumitraşcu, într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Cele mai multe fonduri s-au alocat spitalelor cu adresabilitate mare, respectiv, Spitalul Judeţean Timişoara (106,6 milioane de lei), Spitalul Municipal Timişoara (70 de milioane de lei), Spitalul Clinic de Copii "Louis Ţurcanu" (aproximativ 38,3 milioane de lei), Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" (17 milioane de lei), Institutul de Cardiologie Timişoara (20,5 milioane de lei), Spitalul Municipal Lugoj (12,6 milioane de lei), Spitalul de Psihiatrie Gătaia (13,6 milioane de lei), Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Jebel (13,9 milioane de lei).

În contract cu CJAS Timiş sunt 26 de unităţi sanitare cu paturi, dintre care 14 spitale sunt în Timişoara şi acordă servicii medicale în spitalizare de zi şi spitalizare continuă, iar restul spitalelor sunt în judeţ. 


Ştiri Recomandate

Grijă ce mâncați de sărbători! Comercianți de la un târg de Crăciun, amendați
Vicepreședintele Comisiei pentru sănătate din Senat: E nevoie de schimbarea legii rezidențiatului
Lapte praf, mii de cutii în depozitul DSP Olt. Cum ajunge la beneficiari
Ambulatoriul Spitalului Siret, extins și modernizat cu milioane de euro. Va avea jacuzzi și saune
Rezidențiat. Reacția studenților la propunerea Ministerului Sănătății
Aparatură medicală performantă la Spitalul Județean Brăila. Valoarea investiției
Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, secretar de stat în Ministerul Sănătății
Raed Arafat, susținut de zeci de medici. Aceștia amenință cu proteste
Comentarii