Cîțu: Sunt mai multe variante pentru reducerea contribuțiilor la sănătate și pensii

Bani
Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat că analizează mai multe variante pentru reducerea costului contribuțiilor la sănătate, dar și la pensii, menționând că se dorește ca toată lumea care primește salariu în România să plătească o contribuție mai mică.

Întrebat în legătură cu afirmațiile ministrul interimar al finanțelor Dan Vîlceanu privind necesitatea introducerii unui plafon pentru contribuțiile la sănătate, premierul Florin Cîțu a spus că sunt mai multe variante pe care se lucrează pentru a reduce CAS dar și contribuția la pensii. 

„Sunt mai multe variante la care ne uităm pentru a face costul acestor contribuții (la sănătate - n.r.) să fie cât mai mic pentru români. Vom prezenta mai multe variante. Eu mă gândeam, și aceasta este o variantă, cumva să arătăm o reducere a contribuțiilor până în 2024 pentru pensii, un plafon, și această variantă știți că a existat în România până în 2017. Astăzi există plafoane pentru anumite categorii, ne uităm la toate aceste variante, dar rezultatul final este acela că vrem ca acest cost să fie mai mic pentru cetățeni.(...) Noi vrem ca toată lumea care primește salariu în România să plătească o contribuție mai mică. Asta este ceea ce vrem să facem”, a spus premierul  Florin Cîțu într-o conferință de presă. 

Șeful Guvernului a adăugat că sunt scenarii la care se lucrează și se va aplica această măsură în momentul în care se va găsi soluția care nu are impact asupra deficitului.

„Sunt scenarii pe care lucrăm și vom face acest lucru când vom vedea că această strategie a noastră, această măsură nu va avea un impact asupra deficitului la pensii. Anul acesta avem încasări mai bune. Am luat peste 2 miliarde de lei de la bugetul de pensii pentru că aveam încasări mai bune și deficitul de fapt a fost mai mic. Mergem pe aceeași strategie, încasările sunt mai mari la buget, avem creștere economică, astăzi au venit cifrele îmbunătățite pentru prima parte a anului - aproape 14% creștere economică. Încasările sunt mai mari cu aproape 9 miliarde de lei, deci sunt lucruri pe care putem să le facem și nu vom afecta deficitul bugetar. Din contră, vom arăta o scădere a deficitului bugetar”, a explicat Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel