Circulația sângelui: cum o îmbunătățim cu costuri minime

Sânge
Circulația proastă a sângelui se vede și din sănătatea pielii, unghiilor, părului. Specialiștii vă recomandă câteva sugestii ca să o îmbunătățiți.

Circulația sângelui. Corpul are nevoie de un flux sanguin bun ca și în cele mai îndepărtate părți ale organismului să ajungă oxigen și substanțe nutritive, iar organismul să funcționeze normal. Când știți că mâinile și picioarele nu pot primesc destul sânge? Când le simțiți reci sau amorțite. Iar dacă aveți o piele deschisă la culoare, picioarele voastre ar putea căpăta o nuanță albăstruie. Circulația slabă poate să usuce pielea, să afecteze sănătatea unghiilor și a părului, în special pe degete și picioare. Poate afecta chiar funcția reproductivă, iar unii bărbați pot avea probleme în a obține sau menține o erecție.

La oamenii cu diabet zaharat, zgârieturile, tăieturile și rănile se vindecă mai lent, potrivit webmd.

Cum puteți îmbunătăți circulația sângelui? Iată câteva idei:

1. Nu mai fumați – nicotina, ingredientul activ din țigări și țigările electronice, strică pereții arterelor și îngroașă foarte mult sângele.

2. Controlați-vă tensiunea - dacă este prea mare, poate provoca arterioscleroza, o afecțiune care întărește arterele. Verificați-vă cel puțin o dată pe lună tensiunea. Cereți ajutorul unui medic.

3. Hidratați-vă - sângele este aproximativ jumătate de apă. Deci, trebuie să rămâneți hidratat pentru a fi în mișcare. Dacă faceți mișcare sau afară e foarte cald beți mai mult de 8 pahare de apă pe zi.

4. Stați în picioare la birou - statul ore întregi pe scaun nu este excelent pentru circulația voastră ori spatele vostru întrucât slăbește mușchii picioarelor și încetinește fluxul de sânge în picioare, ceea ce ar putea provoca cheaguri. Puteți lua în considerare să stați în picioare la birou. Va dura o perioadă până vă obișnuiți, dar face bine la circulație.

5. Relaxați-vă - yoga este un exercițiu cu impact redus; când vă mișcați, aduce oxigen în celulele voastre. Când vă răsuciți, trimite sânge organelor voastre. Iar pozițiile cu capul în jos schimbă sângele din jumătatea inferioară a corpului până la inimă și creier.

6. Faceți mișcare - când alergați, mergeți pe bicicletă, vă plimbați, înotați și faceți exerciții similare, mai mult oxigen ajunge în mușchi. Acest lucru face sângele să pompeze, vă face inima mai puternică și scade tensiunea arterială. Faceți-vă un program de exerciții pe săptămână și alternați vitezele – cele moderate până la cele intense, cel puțin 3 mile pe oră, oferă cele mai bune beneficii pentru sănătate.

7. Stați ghemuit - această formă de antrenament de forță nu numai că vă ajută sângele, dar duce la scăderea glicemiei și ajută la durerile de spate. Începeți cu picioarele de la nivelul umărului și bratele pe lângă corp. Îndoiți-vă încet pe șolduri și genunchi, dar păstrați-vă spatele drept ca și cum ați fi așezat pe un scaun. Pe măsură ce vă întoarceți la poziția de plecare, îndoiți brațele pentru echilibru.

8. Folosiți șosete de comprimare – vorbiți cu medicul vostru ce lungime și cantitate de presiune sunt cele potrivite pentru voi.

9. Mâncați mai multe plante și mai puțin carne – consumați o mulțime de fructe și legume, stați departe de grăsimi saturate care se găsesc în carne roșie, pui, brânză și alte surse de animale. Evitați prea multă sare. Asta vă ajuta să vă mențineți o greutate normală. La fel și nivelurile colesterolului și tensiunii arteriale.

10. Periați-vă corpul, nu doar părul - luați o perie de corp cu peri drepți și folosiți-o pe pielea uscată. Începeți cu picioarele și urcați în sus, folosind mișcări lungi pe picioare și pe brațe. Faceți cercuri pe burtă și pe spate. Periajul uscat vă scapă, de asemenea, de pielea uscată. Faceți asta zilnic, chiar înainte de duș.

11. Baie - apa caldă face ca arterele și venele să se deschidă puțin mai larg îmbunătățind circulația. Și ceaiul are același efect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel