Circa 900 de infecții respiratorii în ultimele două săptămâni în Vaslui
09 ian 2020, 15:09

Plămâni
În ultimele două săptămâni, la nivelul judeţului Vaslui au fost înregistrate un număr de 892 de infecţii respiratorii, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Infecții respiratorii, Vaslui. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Mihaela Topliceanu, în perioada 23 decembrie 2019 - 5 ianuarie 2020, au fost semnalate în judeţul Vaslui un număr de 713 infecţii ale căilor respiratorii superioare şi 179 de cazuri de pneumonie, până la această dat nefiind semnalate cazuri de gripă.

"Din datele raportate de medicii de familie şi de reprezentanţii unităţilor medicale din judeţ, dintre pacienţii cu infecţii ale căilor respiratorii superioare, 110 au necesitat internare, în aceeaşi perioadă fiind internaţi 106 pacienţi diagnosticaţi cu pneumonie. În ultimele două săptămâni pentru care există raportări, la nivelul judeţului nu au fost semnalate cazuri de gripă", a declarat, joi, pentru Agerpres, Mihaela Topliceanu.

Purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui a precizat că dintre cele 52.932 de doze de vaccin antigripal solicitate de la Ministerul Sănătăţii, s-au primit primit la nivelul judeţului 37.880 de doze. De la începutul perioadei de imunizare din sezonul rece 2029 - 2020 şi până la data de 5 ianuarie, au fost administrate 37.349 de doze de ser antigripal, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală fiind imunizate cu prioritate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, respectiv copiii şi bătrânii instituţionalizaţi şi personalul medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?