Ciocolata primită de Ziua Îndrăgostiților, cel mai puternic "tratament". Ce se întâmplă dacă mănânci un singur pătrățel de ciocolată astăzi

Ciocolata primită de Ziua Îndrăgostiților, cel mai puternic tratament - Foto: Freepick @gpointstudio
Modurile surprinzătoare prin care ciocolata de Ziua Îndrăgostiților îți poate îmbunătăți sănătatea. Nu te-ai așteptat la asta!

Potrivit studiilor, ciocolata și surprizele dulci sunt pe primul loc în astfel de zile speciale, fie că vorbim de ziua iubirii sau de zile de naștere.

Din nefericire, consumul de ciocolată a fost asociat de mult timp cu afecțiuni precum diabetul, bolile coronariene și hipertensiunea arterială, însă nu toată ciocolata este creată la fel.

Dacă partenerul tău de viață ți-a dăruit ciocolată de Ziua Îndrăgostiților, probabil că ești puțin îngrijorată de creșterea în greutate care poate veni odată cu acest gest romantic.

Motivația zilei: Te sabotează!

Semnul de pe mână care arată dacă că ai cancer sau boli de inimă. Testul îți arată câți ani mai ai de trăit

Ce faci dacă e cutremur noaptea. Ce este "triunghiul supraviețuirii" și de ce trebuie să ai un rucsac de URGENȚĂ. Biriș: Se rămâne fără curent și fără semnal la telefon

Dar nu te îngrijora, pentru că ceea ce ți-a dăruit ar putea fi benefic pentru sănătatea ta, nu doar pentru relatie.

Cu moderație, acest dulce poate reduce riscul de accident vascular cerebral, ajută la pierderea în greutate și stimulează inteligența.

Ciocolata care conține cel puțin 70% cacao poate produce beneficii, atâta timp cât nu se consumă cu moderație. Studiile arată că ciocolata neagră, atunci când nu este încărcată cu zahăr și grăsimi saturate, este, de fapt, o ciocolată sănătoasă pentru inimă.

Ciocolata neagră conține substanțe chimice sănătoase, cum ar fi flavonoidele și teobromina, ceea ce o face un superaliment care distruge bolile.

Ce se întâmplă dacă mănânci un singur pătrățel de ciocolată astăzi

 

Un studiu realizat timp de 9 ani în Suedia, citat de Medical West Hospital, dovedește că din 31.000 de femei care au consumat câteva porții de ciocolată neagră pe săptămână și-au redus riscul de insuficiență cardiacă cu o treime. Dacă vreți să creșteți acest consum la o porție pe zi, nu vă judecăm.

Un studiu pe termen lung efectuat în Germania a arătat că un pătrățel de ciocolată neagră pe zi poate scădea tensiunea arterială și reduce riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral cu aproape 40%.

Nu numai că va îmbunătăți sănătatea inimii, dar ciocolata neagră te poate ajuta și să slăbești.

Dr. Poulina Uddin, cardiolog, a declarat că studiile arată că a mânca o cantitate mică de ciocolată neagră în mod regulat poate fi benefică pentru sănătate.

"Moderația este cheia. Ciocolata neagră, ca și alte ciocolate, este totuși bogată în calorii și poate duce la creșterea în greutate. Dar, în cantități mici, se poate încadra într-o dietă bine echilibrată", a spus ea.

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au ajuns la concluzia că, satisfăcând o poftă cu ciocolată neagră, puteți diminua pofta de alte alimente dulci, sărate și grase.

În plus, consumul de ciocolată bogată în antioxidanți diminuează efectele de creștere a tensiunii arteriale ale exercițiilor fizice la persoanele supraponderale. Asta se adaugă la antrenamente mai bune și la un consum mai mic de calorii.

Ca și cum nu ar suna suficient de bine, ciocolata neagră nu aduce beneficii doar inimii și corpului, ci și minții.

Potrivit Școlii de Medicină Harvard, atât consumul pe termen scurt, cât și pe termen lung de flavonoli care se găsesc în ciocolata neagră poate îmbunătăți memoria și timpii de reacție chiar la două ore după ce a fost consumată.

Mastectomia profilactică. De ce fenomenul Angelina Jolie este dificil în România. Galeș: Am avut fete tinere care au spus că, deși au mutație BRCA și 35 de ani, nu s-au încadrat

În plus, studiile au arătat o îmbunătățire a fluxului sanguin, a nivelului de oxigen și a funcției nervoase din creier. 

Eli Thomas, un stagiar al serviciilor de nutriție de la Schneck Medical Center din Seymour, a declarat că ciocolata neagră este bogată în antioxidanți, ceea ce este important deoarece antioxidanții sunt esențiali în neutralizarea radicalilor liberi pentru a ne proteja celulele de orice daune.

"Radicalii liberi sunt un produs secundar natural al multor procese/reacții din corpul nostru, cum ar fi producția de ATP, descompunerea alimentelor și expunerea la fum și radiații. Unul dintre radicalii liberi obișnuiți, cunoscut sub numele de specii reactive de oxigen, poate reacționa cu ușurință cu celulele noastre și poate provoca deteriorarea ADN-ului, ARN-ului, proteinelor și ar putea provoca moartea celulelor", a spus el.

El a spus că antioxidanții ajută la protejarea oamenilor de orice daune provocate de radicalii liberi, cunoscute sub numele de stres oxidativ, care pot cauza un risc crescut de cardiomiopatie, atac de cord și disfuncție cardiacă.

"Acest lucru poate juca, de asemenea, un rol în alte boli, cum ar fi cancerul. Antioxidanții care ajută împotriva stresului oxidativ pot ajuta la sănătatea inimii, ceea ce poate duce la îmbunătățirea fluxului sanguin și la scăderea tensiunii arteriale", a mai spus Thomas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel