Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații...
Potrivit oamenilor de știință, ciocolata ar putea fi un aliat eficient în menținerea unui creier sănătos și a unei memorii brici.
Flavanolii de cacao, antioxidanţii regăsiţi în boabele de cacao, stimulează memoria şi funcţia cognitivă
Flavanolii care se absorb atunci când consumi ciocolată pătrund și se acumulează în regiunile creierului implicate în învățare și memorie, în special în hipocamp, potrivit cercetătorilor.
Acești flavanoli cresc fluxul de sânge către creier, promovează formarea de noi neuroni, îmbunătățesc funcționarea și conexiunile dintre neuroni și îi protejează de radicalii liberi.
Potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical Hypertensiune, ciocolata și cacao au îmbunătățit funcția cognitivă atât la adulți tineri sănătoși, cât și la persoanele în vârstă, cu o ușoară insuficiență cognitivă. La testele cognitive s-au văzut îmbunătățiri semnificative la persoanele vârstnice cu deficiență cognitivă ușoară, care au consumat o băutură de cacao zilnic, timp de opt săptămâni.
Chiar și doze unice de ciocolată neagră, cu conținut ridicat de flavanol, au îmbunătățit performanța la testele cognitive, inclusiv testul de memorie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații...
Ce se întâmplă cu corpul tău când NU...
Un diagnostic corect salvează...
Nu e tusea, nici oboseala! Primul...
Meningita meningococică poate ucide...
Te trezești mereu la ora 3 dimineața?...
Află care sunt cele mai periculoase...
Boala varicoasă este mai mult decât o problemă estetică. Când este...