Ciocolata, paznicul neuronilor. Ce efect are asupra creierului
21 iul, 15:48
Tot mai multe cerecetări arată beneficii semnificative ale consumului de ciocolată. Un compus din cacao ar putea avea efecte pozitive asupra funcției cognitive. 

Potrivit oamenilor de știință, ciocolata ar putea fi un aliat eficient în menținerea unui creier sănătos și a unei memorii brici. 


Flavanolii de cacao, antioxidanţii regăsiţi în boabele de cacao, stimulează memoria şi funcţia cognitivă

 Flavanolii care se absorb atunci când consumi ciocolată pătrund și se acumulează în regiunile creierului implicate în învățare și memorie, în special în hipocamp, potrivit cercetătorilor. 


Acești flavanoli cresc fluxul de sânge către creier, promovează formarea de noi neuroni, îmbunătățesc funcționarea și conexiunile dintre neuroni și îi protejează de radicalii liberi. 

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical Hypertensiune, ciocolata și cacao au îmbunătățit funcția cognitivă atât la adulți tineri sănătoși, cât și la persoanele în vârstă, cu o ușoară insuficiență cognitivă. La testele cognitive s-au văzut  îmbunătățiri semnificative la persoanele vârstnice cu deficiență cognitivă ușoară, care au consumat o băutură de cacao zilnic, timp de opt săptămâni.

Chiar și doze unice de ciocolată neagră, cu conținut ridicat de flavanol, au îmbunătățit performanța la testele cognitive, inclusiv testul de memorie.


Ştiri Recomandate

Medic bătut pentru că a eliberat documente pentru urna mobilă
Nou simptom al bolii COVID-19, observat de cercetători
COVID-19, bilanț: peste 1.500 de noi cazuri
Revenim la STAREA de URGENȚĂ? BOMBA lansată de Raed Arafat
Stresul generat de pandemie, calmat de patrupezi
Expert: La tineri, reacția imunitară la COVID este mai gravă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri