Urmărește dezbaterea live

Cine a fost Radu Ciudin, medicul care a adus un suflu NOU sistemului sanitar din România. Când va fi înmormântat

Radu Ciudin Foto: Facebook Centrul Medical International Bucuresti
Radu Ciudin, necrolog. Cine a fost și când va fi înmormântat medicul Radu Ciudin.

"În dimineața zilei de 15 februarie 2022 doctorul RADU CIUDIN, Șeful Secției Cardiologie IV și fost coordonator al Departamentului de Electrofiziologie Cardiacă din Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” București s-a mutat la Domnul!

Distinsul nostru coleg și prieten a fost promotorul dar și pionierul modernizării tehnicilor de electrofiziologie și stimulare cardiacă în România.

Cu o ascendență românească veche și distinsă, Dr.Radu Ciudin și-a iubit țara discret și statornic.

Astfel, a fost unul dintre cei mai vizibili reprezentanți a ultimei generații de medici cu idealuri înalte, care după specializări serioase în străinătate, s-au întors în țară în anii 90 într-un generos efort de a aduce suflu nou unui sistem sanitar care nu promitea și nu oferea mai nimic.

Inteligent, blând, uneori prea discret pentru că era cultivat și elegant, dăruit cu talent și perseverență, dr.Radu Ciudin și-a dedicat viața profesională cu generozitate atât pacienților săi cât și numeroșilor mai tineri discipoli, reușind să devină nu numai o figură emblematică a cardiologiei românești contemporane ci și un expert recunoscut la nivel internațional.

Autor a numeroase premiere medicale naționale în domeniul său de competență, Dr. Radu Ciudin a devenit un reper al profesionalismului medical românesc contemporan, al empatiei față de omul bolnav și al reputației neștirbite.

Dr.Radu Ciudin va rămâne mereu în memoria colegilor și a pacienților săi ca un exemplar medic și om!    

Astăzi, noi, colegii dar și pacienții Institutului CC Iliescu ca și întregul corp medical românesc suntem în doliu și ne rugăm pentru sufletul bun al dr. Radu Ciudin.

Când va fi înmormântat medicul Radu Ciudin.

Condoleanțe familiei îndoliate!    

Dumnezeu să îl odihnească!

Când va fi înmormântat medicul Radu Ciudin

 

Cu adâncă tristețe,

Prof. dr. Șerban Bubenek – în numele angajaților și al Consiliului de Administrație al IUBCV CC Iliescu:

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu o pot face JOI 17 Februarie 2022 între orele 10-13 la Biserica Sfinții Doctori Cosma și Damian din incinta Institutului Clinic Fundeni (intrare prin Str. Sportului).

Înhumarea va avea loc VINERI 18 Februarie 2022 ora 13:00 la Cimitirul Bellu Ortodox (Calea Șerban Vodă nr.249 - București)", potrivit unui comunicat de presă.

IN Memoriam: Utima emisiune Academia de Sănătate la care regretatul cardiolog Radu Cudin a participat.

 

Domnul Doctor Radu Ciudin rămâne în amintirile noastre, ale colectivului Centrului Medical Internațional București, ale pacienților domniei sale, ca un om blând, discret, un doctor care și-a dedicat întreaga activitate profesională pacienților, un om iubit și respectat.

Fost cadru universitar, Domnul Doctor Radu Ciudin a îndrumat și responsabilizat numeroase generații de studenți și medici tineri.

Domnul Doctor Radu Ciudin este cel care a implantat primul cardiodefibrilator din România, Doctor în Științe Medicale cu supraspecializare în Electrofiziologie Cardiacă și Stimulatoare, Membru Titular al Societății Britanice de Cardiologie, Ambasador al cardiologiei de elită din România, Membru al Societății Americane de Pacing și Electrofiziologie”, se arată în anunțul postat pe pagina de Facebook a Centrului Medical Internațional București.

Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel