4 metode simple și eficiente prin care poți să reduci stresul și episoadele de burn-out

Situațiile neprevăzute, deadline-urile de la job și multe alte evenimente din viața de zi cu zi pot ajunge să îți crească nivelul de stres și să intensifice episoadele de epuizare (burn-out). Atunci când stresul devine cronic, el îți poate influența în mare măsură starea de sănătate fizică și mentală.

Însă, chiar dacă nu poți controla ceea ce urmează să se întâmple, ai la îndemână câteva metode prin care poți reduce impactul asupra stării tale de bine. Iată cum poți să îți restabilești echilibrul interior.

Fă mișcare în mod regulat

Mișcarea este primul pas pe care poți să îl faci pentru a reduce nivelul de stres. Dacă în prezent nu ai o viață activă, începe cu activități fizice de intensitate redusă. Chiar și o plimbare de 10 minute sau o sesiune de jogging pot avea beneficii semnificative asupra stării tale de bine.

Ca să îți fie mai ușor să adopți și să menții o astfel de rutină este important să găsești o activitate pe care să o faci cu plăcere. Nu contează că e vorba de înot, dans, plimbări cu bicicleta, aerobic sau alergare în parc. Atunci când alegi o activitate care îți place, ai mai multe șanse să te ții de ea pe termen lung.

Adoptă o alimentație echilibrată

Atunci când te simți stresat, ai mai multe șanse să ajungi să mănânci mai mult decât ai nevoie sau să consumi alimente procesate. Așa că este esențial să fii atent la ceea ce mănânci și să adopți o alimentație bazată pe fructe și legume, cereale integrale, grăsimi sănătoase și proteine.

Optează pentru alimente care sunt bogate în nutrienți. Magneziul și vitamina B, de exemplu, sunt doi nutrienți esențiali care contribuie la reglarea nivelului de stres. În situații de stres, există riscul să scadă și nivelul de fier. Așa că încearcă să consumi și alimente precum ficat, carne roșie, fasole, prune și caise confiate. Pentru a crește absorbția de fier, pot fi utile produsele naturale, pe bază de Coacăz negru, aceste fructe fiind bogate în vitamina C.

Ai grijă de echilibrul tău interior

Atunci când faci activități care te relaxează și te fac să simți bine, poți să depășești mai ușor perioadele solicitante. Grija pentru sine nu trebuie să fie ceva complicat. Poți să citești o carte, să faci plimbări în natură, să faci o baie caldă, să practici yoga, să folosești uleiuri esențiale pentru aromaterapie sau mergi la o ședință de masaj.

În plus, poți utiliza un produs natural pe bază de Șofran. Această plantă te ajută să îți îmbunătățești starea de spirit și favorizează relaxarea.

Protejează-ți sănătatea mentală

Există numeroși factori care duc la creșterea nivelului de stres. Însă, când acesta devine cronic, îți poate afecta performanța mentală. Încearcă să identifici care sunt sursele de stres și să renunți sau să îți schimbi anumite obiceiuri.

Conectează-te cu oameni care te fac să te simți bine, fii activ, învață o aptitudine nouă, bucură-te mai mult de momentul prezent, dezvoltă-ți un hobby și odihnește-te atunci când simți nevoia. 

În concluzie, stresul și episoadele de burn-out pot să îți dea peste cap echilibrul interior. Mișcarea, timpul petrecut în natură și cu cei dragi, alimentația echilibrată și suplimentele produsele naturale sunt doar câteva dintre soluțiile care te ajută să reduci stresul și să îți recapeți starea de bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Medicina regenerativă. Dr. Răzvan Iacob, la Academia de Sănătate
  LIVE
Vor fi tot mai mulți adolescenți obezi şi supraponderali

Crossuri externe

pixel